Αφράτη μακαρονόπιτα με φέτα


Μια πανάλαφρη νόστιμη πίτα με μακαρόνια και τυρί φέτα.

Μια πολύ απλή συνταγή για μια ωραία πίτα για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής
  • 400 γρ. μακαρόνια Νο.5
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 400 γρ. φέτα
  • 4 αβγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού βιτάμ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό φροντίζοντας να παραμείνουν αλ τέντε. 
  • Τα σουρώνουμε τα λαδώνουμε.
  • Στη κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια βάζουμε το 1 λίτρο γάλα και ρίχνουμε μέσα στο γάλα τα μακαρόνια. 
  • Προσθέτουμε τη φέτα κομματισμένη με τα χέρια, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε με πινέλο το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα. 
  • Από πάνω απλώνουμε το μείγμα της μακαρονόπιτας και τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπα φύλλα κρούστας πάλι βουτυρωμένα ένα-ένα.
  • Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...