Πατάτες ογκρατέν


Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες!

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες μικρές πλυμένες και καθαρισμένες
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μουστάρδα, τυρί
Εκτέλεση

Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζετε 10’ σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε καλά. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος και βάζετε το 1/3 από τις πατάτες σε στρώσεις.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη μουστάρδα 2’-3’ και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και το αλατοπίπερο. Απλώνετε στο πυρίμαχο σκεύος μια στρώση από το μείγμα με τα τυριά πάνω από τις πατάτες και συνεχίζετε τη διαδικασία, βάζοντας εναλλάξ στρώσεις από πατάτες και τυριά. Ψήνετε το φαγητό 25’ στους 200° C.

icookgreek

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...