Πατάτες ογκρατέν

0

Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες!

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες μικρές πλυμένες και καθαρισμένες
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μουστάρδα, τυρί
Εκτέλεση

Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζετε 10’ σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε καλά. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος και βάζετε το 1/3 από τις πατάτες σε στρώσεις.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη μουστάρδα 2’-3’ και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και το αλατοπίπερο. Απλώνετε στο πυρίμαχο σκεύος μια στρώση από το μείγμα με τα τυριά πάνω από τις πατάτες και συνεχίζετε τη διαδικασία, βάζοντας εναλλάξ στρώσεις από πατάτες και τυριά. Ψήνετε το φαγητό 25’ στους 200° C.

icookgreek
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top