Πως να επιβιώσει κανείς με τόσα ανεκπλήρωτα όνειρα;

0

Όχι μόνο εγώ, όλοι μας.

Να ονειρεύεσαι, δε θα σου το στερούσα ποτέ. Μα ξέρεις τι με ανησυχεί; Φοβάμαι αυτά που ονειρεύεσαι. Έχεις έναν κόσμο να αλλάξεις και εσύ αναλώνεσαι στα απλά. Σε ακούω να λες πως στα απλά κρύβεται η ευτυχία, μα αυτό που διστάζεις να συμπληρώσεις είναι πως στα απλά κρύβεται μοναχά η δική σου ευτυχία! Η ευτυχία του κόσμου είναι πολύ πιο σύνθετη και σίγουρα δε δημιουργείται όσο εσύ χαίρεσαι με τα απλά.

Εγώ θα σώσω τον κόσμο, με ρωτάς. Όχι μόνος σου, αλλά ναι, εσύ θα σώσεις τον κόσμο.. Όσο πιο γρήγορα το πάρεις απόφαση, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους. Να ονειρεύεσαι, αλλά για τα σύνθετα. Τα απλά να τα ζεις. Ο κόσμος αξίζει να σωθεί και εσύ αξίζεις να ζήσεις σε έναν πιο χαρούμενο κόσμο. Μα για να γίνει αυτό, πρέπει να δούμε λίγο σε τι προσανατολίζονται τα όνειρά σου. Να ονειρεύεσαι να μπορέσεις να εξασφαλίσεις όσο το δυνατόν περισσότερη απλότητα, για εκείνους που τώρα παλεύουν να κρατηθούν σε μια αφιλόξενη ζωή.

Δε θα σου μιλήσω για όσα ήδη έχεις στο μυαλό σου, μα για εκείνα που νομίζεις πως δεν υπάρχει χώρος. Θα σου μιλήσω για τον κόσμο που δε θέλεις να σκέφτεσαι, γιατί σε θλίβει, για ανθρώπους που πεινάνε και για ζώα που σκοτώνονται χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Για παιδιά που ποτέ δεν έπαιξαν, και για μεγάλους που ποτέ δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να ενηλικιωθούν. Για ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους και για νέους που δε μπορούν να βρουν μία, για να έχουν κάτι να χάσουν.  Για εκείνους που ερωτεύτηκαν, για εκείνους που προδόθηκαν, μα περισσότερο για εκείνους που δεν το φαντάστηκαν. Ανάμεσα σε αυτούς ζεις. Ανάμεσα σε ανεκπλήρωτα όνειρα. Και ξέρεις γιατί δε θα εκπληρωθούν ποτέ; Μα γιατί και εσύ, όπως εκατομμύρια άλλοι που θα μπορούσαν να τα πραγματοποιήσουν, επαναπαύονται στο να ονειρεύονται τα απλά, εκείνα που αφορούν αποκλειστικά τον δικό τους μικρόκοσμο. Ο κόσμος όμως είναι μεγάλος, και δισεκατομμύρια μικρόκοσμοι περιμένουν από εσένα να ονειρευτείς. Οφείλεις να ονειρεύεσαι για τα δύσκολα, τα σύνθετα.

Στηρίζομαι σε εσένα. Όχι μόνο εγώ, όλοι μας. Ο κόσμος δεν έχει περιθώριο για άλλα απλά όνειρα. Η ζωή σου να είναι απλή, μα τα όνειρά σου σύνθετα. Διαφορετικά η ζωή άλλων ανθρώπων θα παραμείνει ένας διαρκής μόχθος για επιβίωση. Μη μου λες, μα η ζωή είναι δύσκολη! Η ζωή δε δύναται να είναι δύσκολη, ακριβώς επειδή είναι ζωή. Είναι η προϋπόθεση για να υπάρχεις και να δημιουργήσεις ένα σωρό όμορφα πράγματα. Αν πασχίζεις να επιβιώσεις, τότε αφαιρείς την ουσία της.

Οι άνθρωποι κάνουν τη ζωή δύσκολη, καθιστώντας τη μία μη ζωή, μα από μόνη της δεν είναι. Σε αυτό τον άδικο κόσμο, αν θες να βάλεις ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο μέλλον, οφείλεις να σκέφτεσαι και να ονειρεύεσαι για εκείνα που δεν προϋποθέτουν ένα προσωπικό εγώ. Να ονειρεύεσαι για εκείνους που τώρα παλεύουν να επιβιώσουν. Το χρωστάς στον καλύτερο κόσμο του αύριο.

Κλείνοντας, θέλω να θυμάσαι πως δε χρειάζεται να αναλώνεσαι στο να ζεις. Να ζεις απλά και να ονειρεύεσαι έναν κόσμο που όλοι θα έχουν το δικαίωμα απλά να ζήσουν. Μέχρι αυτός ο κόσμος να πάρει σάρκα και οστά, σταμάτα να αναλώνεσαι στα απλά ή στα ανούσια. Η ζωή είναι απλή, μα έχουμε δρόμο μπροστά μας για να την επαναφέρουμε σε αυτή της την απλότητα. Αυτή η μετάβαση θα είναι και δύσκολη και σύνθετη, μα αξίζει.

Τα λέμε στον καλύτερο κόσμο του αύριο!

Της Μία Ντέντα
savoirville
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top