Μπαρμπούνια με ντομάτα


Υλικά
(για 2 άτομα)
  • 4 μπαρμπούνια μέτρια
  • 6 μέτριες ντομάτες ξυσμένες
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 πρέζα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι φασκόμηλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζομε και πλένομε πολύ καλά τα μπαρμπούνια και τα αλατίζομε μέσα και έξω. Τοποθετούμε στη κοιλιά του κάθε μπαρμπουνιού λίγο φασκόμηλο.

Σε ένα τηγάνι ρίχνομε την ντομάτα και την αφήνομε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά της. Έπειτα τοποθετούμε μέσα τα ψάρια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά από την κάθε μεριά.

Κόβομε το βούτυρο σε φέτες και βάζομε μία φέτα βουτύρου πάνω στο κάθε μπαρμπούνι, περιμένουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο πριν κατεβάσουμε τα ψάρια από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως τα μπαρμπούνια με μαϊντανό και τριμμένο πιπέρι.

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...