Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο

0

το όνειρο όλων των… εραστών της… σοκολάτας!

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο κέϊκ με σταγόνες σοκολάτας και ινδοκάρυδο που απογειώνει τη γεύση του. Γλασαρισμένο με σοκολατένιο γλάσο και γαρνιρισμένο με έξτρα σταγόνες σοκολάτας αποτελεί το όνειρο όλων των … εραστών της … σοκολάτας !

Υλικά συνταγής

Για το κέικ:
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
  • 2 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. ινδοκάρυδο
  • 2/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος + επιπλέον για γαρνίρισμα
Για το σοκολατένιο γλάσο:
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ βάθους 9 εκ. και διάμετρο βάσης 11,5 x 20 εκ. Στρώνετε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος που φροντίζετε να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Για το κέικ: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά τμηματικά, ένα τη φορά, χτυπώντας να ενσωματώνονται με τα τη προσθήκη τους. Ρίχνετε τη σκόνη κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνετε στο μείγμα, σε δύο παρτίδες, το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα ή μαρίζ.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βάλετε στο κέντρο του κέικ, βγει καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στο ταψί για 10 λ να “σταθεί”. Μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ρίχνετε σταδιακά το ζεστό νερό ανακατεύοντας συνεχώς με αυγογδάρτη, ή με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Περιχύνετε την επιφάνεια του κέικ με το γλάσο, φροντίζοντας να “κυλίσει” και περιμετρικά, το πασπαλίζετε με σταγόνες σοκολάτας και το αφήνετε για 1 ώρα περίπου να “σταθεί”. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top