Αρακάς με τραγανό μπέικον


Μαμαδίστικο φαγητό with a twist

Μπορεί συνήθως να σας βγαίνει η πίστη μέχρι να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε αρακά, αλλά με την ακόλουθη συνταγή θα βρείτε ένα εύκολο τρόπο για τα ξεγελάσετε και να κάνετε πιο γευστικό και «παιχνιδιάρικο» αυτό το παραδοσιακό φαγητό που τα πιτσιρίκια απεχθάνονται. Για εσάς, από την άλλη, μάλλον θα είναι ένα αναπάντεχο δώρο για τον ουρανίσκο σας!

Υλικά

  • 4 μεγάλες χούφτες αρακά (καταψυγμένο ή φρέσκο)
  • 5 λωρίδες καπνιστού μπέικον
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

1. Κόψτε το μπέικον σε πολύ λεπτές λωρίδες
2. Βάλτε τον αρακά σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
3. Τσιγαρίστε το μπέικον ελαφρά.
4. Απομονώστε το μπέικον σε ένα πιάτο, αλλά κρατήστε το τηγάνι με τους χυμούς του που απελευθερώθηκαν καθώς τσιγαρίζατε, μακριά από τη φωτιά.
5. Στραγγίξτε τον αρακά και αμέσως ρίξτε τον στο τηγάνι που καίει, αν και απομακρυσμένο από τη φωτιά.
6. Προσθέστε στο τηγάνι το βούτυρο και το χυμό του λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο.
7. Τέλος βάλτε μία κουταλιά από νερό που έβραζαν πριν και ανακατέψτε τον αρακά για να καραμελώσει.
8. Σερβίρετε σε ένα πιάτο με το ψιλοκομμένο μπέικον από πάνω.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...