10 συμβουλές μητέρας σε έναν πατέρα


“Δεν έχεις ιδέα πόσο σκληρά δουλεύω.”

Οι συμβουλές που ακολουθούν αφορούν εκείνους τους πατεράδες οι οποίοι γυρνώντας σπίτι αράζουν στον καναπέ και απαντούν στην γκρίνια των συζύγους τους: “Δεν έχεις ιδέα πόσο σκληρά δουλεύω.”

1. Δεν τρέχουμε στα γήπεδα ΚΑΘΕ Σαββατοκύριακο: Σοβαρά, είναι απαράδεκτο. Η σύζυγός σας είναι συνέχεια στο σπίτι με τα παιδιά, και εσείς νομίζετε ότι είναι λογικό να σπαταλάτε  πέντε ώρες  το Σαββατοκύριακο για να ασχολείστε με το δικό σας χόμπι; Εγωιστικό.

2. Ξυπνήστε: Κυριολεκτικά, ξυπνήστε! Μαζί με τα παιδιά σας. Μία τουλάχιστον από τις  ημέρες του Σαββατοκύριακου – γιατί όχι και τις δύο. Ξέρουμε: ξυπνάτε νωρίς για δουλειά. Το να ξυπνάτε μαζί με τα παιδιά έχει δυσκολίες αλλά είναι και διασκεδαστικό.

3. Αλλάξτε πάνες: Αν έχετε μικρά παιδιά, και δεν ξέρετε πώς να αλλάζετε πάνες (ή, ακόμα χειρότερα, αν αρνείστε να αλλάξτε πάνες), είστε απαράδεκτοι. Η αλλαγή πάνας δεν απαιτεί επιστημονικές γνώσεις.

4. Παίξτε με τις κούκλες και βάψτε τα νύχια σας: Πόσους πατέρες δεν γνωρίζουμε που αρνούνται να παίξουν και να φερθούν ανάλογα με τα κορίτσια τους; Παραμερίστε τα στερεότυπα σας, παίξτε με τις Barbie. Θα κάνετε ένα νέο φίλο στη  ζωή σας,  και μην ξεχνάτε ότι κανένας άλλος δεν σας βλέπει.

5. Κάντε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε: Είναι εύκολο να πάτε με τα παιδιά βόλτα στην παραλία, επειδή το θέλετε και εσείς… Τώρα δοκιμάστε να κάντε κάτι που δεν θέλετε, αλλά θέλουν τα παιδιά. Παρακολουθείστε μαζί μια παιδική παράσταση, ή πάτε μαζί στην παιδική χαρά.

6. Βοηθήστε την σύζυγο σας να πάρει κάποιες ανάσες: Κρατήστε κάποιες φορές  τα παιδιά 2-3 ώρες, και αφήστε τη σύζυγό σας να κάνει το δικό της, να χαλαρώσει, να γυμναστεί, οτιδήποτε. Διασκεδάστε μόνος σας μαζί με τα παιδιά. Δεν δαγκώνουν .

7. Έκπληξη! Μόνο μία φορά, σε μια τυχαία ημέρα, εμφανιστείτε στο σχολείο του παιδιού σας / στην κατασκήνωση / οπουδήποτε, και πείτε  «Μπες στο αυτοκίνητο να πάμε κάπου ωραία ! Μόνο οι δυο σας. Μια ταινία. Ένα πάρκο. Πεζοπορία. Θα μείνει στη μνήμη του – σας το υποσχόμαστε.

8. Τα πιάτα δεν πλένονται μόνα τους: Είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα γίνεται το πλύσιμο. Πάρτε ένα πιάτο, βάλτε το κάτω από ζεστό νερό με λίγο σαπούνι, τρίψτε το, σκουπίστε το με μια πετσέτα και τοποθετήστε το πίσω στο ράφι. Στη συνέχεια επαναλάβετε το ίδιο.

9. Ξυπνήστε το παιδί σας. Όχι συχνά βέβαια. Αλλά αν θέλετε να μείνετε στην μνήμη του για πάντα,  μπείτε στο δωμάτι του τα μεσάνυχτα, ξυπνήστε το παιδί, και βγείτε στο μπαλκόνι για 10 λεπτά να ρεμβάσετε μαζί τα αστέρια.

10. Για όνομα του Θεού, πείτε στα παιδιά σας ότι τους αγαπάτε: Ίσως ποτέ δεν θα σας το πουν, αλλά θέλουν να το ακούνε.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε.

Οι μητέρες όλου του κόσμου
Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...