Πατάτες φούρνου με ανάμικτα λαχανικά, αρωματισμένες με κρόκο Κοζάνης


Απλή συνταγή από την Κοζάνη για λαχταριστές αρωματισμένες πατάτες

ΥΛΙΚΑ
για 4 άτομα
  • 10 πατάτες περίπου 1,5 κιλό
  • 200 γρ. Νέα Φυτίνη λιωμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 σέλερι κομμένο σε ζάρια η φέτες ψιλές
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες μόνο το λευκό του μέρος
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 15 γρ. κρόκος Κοζάνης
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr «Σπιτικός» κύβος
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βράζουμε 2 ½ λίτρα νερό και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και τον κρόκο Κοζάνης.
Όταν ο κρόκος Κοζάνης «βάψει» το νερό, ρίχνουμε τις πατάτες και προ βράζουμε για 5-7 λεπτά.
Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Κρατάμε το νερό που έβρασαν.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά επάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Συμπληρώνουμε με το νερό που κρατήσατε μέχρι να καλυφθούν μέχρι την μέση τους.
Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με την λιωμένη Φυτίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά.

cookbox

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...