Λιγκουίνι με λιαστές ντομάτες και πλευρώτους


Υλικά
  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 500 γρ. πλευρώτους, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 - 5 λιαστές ντομάτες, λεπτοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από τα κρεμμύδια και τη μισή ποσότητα από τα πλευρώτους.

Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Μετά, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σοταρίσματος με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα κρεμμύδια και πλευρώτους. Αυτό το κάνουμε σε δύο δόσεις γιατί, αν τα βάλουμε όλα μαζί, θα βγάλουν υγρά, θα αρχίσουν να βράζουν μέσα στο τηγάνι και δεν θα πάρουν χρώμα.

Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πλευρώτους, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...