Χωριάτικη μακαρονάδα!


Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αποφεύγετε το κρέας

Υλικά
  • 1 κιλό λαζάνια ή σπαγγέτι ή βίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
  • 200 γρ. ντοματάκια κομμένα στην μέση
  • 200 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ή ξερό βασιλικό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε και σοτάρουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
  • Ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε για 2′.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στην μέση και την τριμμένη ντομάτα.
  • Βάζουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, κάπαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...