Πράγματα που μας έλεγαν οι μαμάδες μας και είχαν δίκιο!!!

0

οι συμβουλές της ήταν σωστές

Η μαμά δεν θα μπορούσε να έχει πάντα δίκιο, αλλά υπήρχαν αρκετές φορές που οι συμβουλές της ήταν σωστές.

Είναι φυσικό για τους νέους να περάσουν μια περίοδο αμφισβήτησης για πράγματα που οι γονείς τους λένε και να στερούνται την προοπτική να δούνε την αλήθεια. Αλλά, καθώς ωριμάζουμε και μεγαλώνουμε, μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω σε ό, τι οι μητέρες μας, μας είπαν και να εκτιμήσουμε πόσο δίκιο είχαν!!

1. Αν ο φίλος σου πηδήξει από την Ακρόπολη, θα το κάνεις κι εσύ;
Μπορώ ακόμα να ακούσω τον εαυτό μου να διαμαρτύρεται «Αλλά μαμά, αυτός είναι απλά ηλίθιος.» Η αλήθεια όμως είναι, έκανα πολλά ηλίθια πράγματα στην εφηβεία μου και γύρω στα 17, γιατί τα έκαναν οι άλλοι.

Μαθαίνοντας να κάνουμε πράγματα επειδή είναι η σωστή επιλογή, για μένα ήταν ένα κλειδί για να οδηγηθώ σε μια ήρεμη, ευτυχισμένη ζωή.

2. Αν βαριέσαι καθάρισε το δωμάτιο σου.
Ας ελπίσουμε ότι το δωμάτιό σας δεν είναι τόσο βρώμικο όσο ήταν κατά τη διάρκεια της εφηβείας σας, αλλά υπάρχει πολλή σοφία στην τακτοποίηση και την οργάνωση. Όχι μόνο γιατί το σπίτι ή το γραφείο σας είναι πιο τακτοποιημένα αλλά γιατί βοηθά το μυαλό σας να «ξεκολλήσει» και να έχετε έμπνευση για μεγαλύτερα πράγματα.

3. Τα κρεβάτια δεν γίνονται για να κάνετε άλματα.
Δεν αντέχουν να χρησιμοποιηθούν ως τραμπολίνα, έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώντας το κρεβάτι σας για οτιδήποτε άλλο εκτός από ύπνο ή σεξ μπορεί να επιδεινώσει την αϋπνία. Σιγουρευτείτε για να ενισχύσει την ιδέα ότι το κρεβάτι = ύπνος ποτέ μην βλέπετε τηλεόραση ή να κάνετε άλλες δραστηριότητες στο κρεβάτι.

4. Παίξτε έξω!
Οι περισσότεροι από εμάς δεν παίρνουν αρκετό ήλιο και καθαρό αέρα. Περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους γιατί έτσι βοηθάτε το σώμα μας παράγει τη βιταμίνη C και να κρατήσει την κατάθλιψη μακριά.

5. Πώς ξέρεις ότι δεν σου αρέσει, αν δεν το δοκιμάσεις;
Προκαταλήψεις που μπορεί να μας αποτρέψουν από την προσπάθεια για πράγματα, που θα μπορούσαν να φέρουν πλούτο και χαρά στη ζωή μας. Να είστε πρόθυμοι να δώσετε μια ευκαιρία πριν από την προεξόφληση τους. Αφήστε την περιπέτεια να σας οδηγήσει.

6. Μην καμπουριάζετε, σταθείτε ίσια.
Η καλή στάση του σώματος δεν είναι μόνο πιο ελκυστική, αλλά και ευεργετική για την πλάτη,το λαιμό και τους ώμους σας. Καθισμένοι σε όρθια στάση είναι επίσης πιο καλό για σωστή αναπνοή και κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες.

7. Δεν έχει σημασία ποιος το ξεκίνησε, μπορείς να το τελειώσεις.
Συχνά χάνουμε πάρα πολύ χρόνο στην ανάθεση ευθυνών και θέλουμε το πρόσωπο που έχει λάθος, να επανορθώσει. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Πρόκειται να συμβεί και είναι στο χέρι σας να βρείτε έναν τρόπο για την επίλυση και την ηρεμία και την ευτυχία σας, αντί να περιμένετε απο τον άλλο να αναλάβει την ευθύνη.

8. Το ψάρι είναι τροφή του εγκεφάλου.
Πολλές ποικιλίες των ψαριών είναι πλούσιες σε ωμέγα-3, το DHA, η οποία είναι αναγκαία για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη λειτουργία. Αν δεν μπορείτε, ή δεν σας αρέσει το ψάρι , ο λιναρόσπορος και το έλαιο λιναριού είναι επίσης μια πλούσια πηγή των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

9. Αν δεν μπορείτε να πείτε τίποτα ωραίο, μην πείτε τίποτα.

Η τιμιότητα είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο να μοιράζεστε τις απόψεις σας. Όταν συμπεριφέρεσαι στους άλλους με καλοσύνη και συμπόνια, μπορείς επίσης να βοηθήσεις τη ζωή σου προς μια πιο θετική άποψη. Θα υπάρξουν στιγμές, που δεν θα έχετε καμία επιλογή αλλά γιατί να πω κάτι που θα βλάψει κάποιου τα συναισθήματα; Πάντα να είναι ενήμεροι για τα κίνητρά σας και για το πως θα ωφελήσετε πραγματικά τον παραλήπτη.

10. Σ' αγαπώ.
Είστε ένα πρόσωπο αντάξιο της αγάπης και του σεβασμού. Μην παραβλέπετε το γεγονός, ποιος είστε ή τι έχετε ή δεν έχετε κάνει. Είστε αξιαγάπητοι και γεμάτοι δυνατότητες. Αγαπήστε τον εαυτό σας άνευ όρων και περιποιηθείτε τον εαυτό σας με την ευγένεια που σας αξίζει.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top