Ιταλική πουτανέσκα


και πουτανέσκα και ιταλική

ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες κομμένες και περασμένες από ένα σουρωτήρι
  • 4 φιλέτα παστή αντσούγια καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ κάπαρη
  • 20 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 κ.γ σπασμένους κόκκους κόκκινου πιπεριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάλε αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες (φρόντισε να κρατούν λίγο, να είναι al dente).
  • Σε ένα τηγανάκι ζέστανε το λάδι.
  • Σόταρε το σκόρδο να πάρει χρώμα και πρόσθεσε τις ντομάτες.
  • Άσε τη σάλτσα για 5 λεπτά.
  • Συμπλήρωσε τις αντσούγιες, τον πελτέ ντομάτα, τις ελιές και το πιπέρι.
  • Άφησε τη σάλτσα για 10 λεπτά ακόμη.
  • Ανακάτεψε τα μακαρόνια μαζί με τη σάλτσα και σέρβιρε.
trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...