Νηστίσιμες γεμιστές πιπεριές

0

Δοκιμάστε νέες ιδέες για να μαγειρέψετε τα γεμιστά σας

Υλικά
Για 6-8 άτομα

-8 μεγάλες κόκκινες - κίτρινες πιπεριές
-8 κουταλιές σούπας φακές
-8 κουταλιές σούπας ρύζι
-1 μικρό ψιλοκομμένο πράσο
-2 κλαδιά ψιλοκομμένο σέλερι
-4 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
-3 κουταλάκια τσαγιού τριμμένο κύμινο
-1 κουταλάκι τσαγιού τριμμένο κόλιαντρο
-1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 κούπα νερό
-4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-αλάτι
-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές και το ρύζι, ξεχωριστά για να μαλακώσει και μετά στραγγίζουμε. Κόβουμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος από τις πιπεριές και με προσοχή αφαιρούμε τα σπόρια και τις μεμβράνες. Βάζουμε τις πιπεριές στο ταψί.

Σε μεγάλο ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το πράσο και το σέλερι. Τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και το κόλιαντρο. Μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, αλατοπίπερο και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 8 - 10 λεπτά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς σε ταψάκι.

sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top