Γίγαντες πικάντικοι


για πολύ σκληρούς...

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. γίγαντες
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ταμπάσκο
  • 1 πιπερίτσα κόκκινη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε την πιπερίτσα και το σέλινο. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι.
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη μέρα τους βράζουμε. Χύνουμε το πρώτο νερό και ξαναβράζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το χυμό ντομάτας.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ταμπάσκο και την πιπερίτσα. Το αφήνουμε να βράσει.
Λίγο πριν σβήσουμε τη σάλτσα προσθέτουμε το σέλινο και μια κουτάλα νερό από τους βρασμένους γίγαντες.
Αφού στραγγίξουμε τους γίγαντες τους μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά πάνω πάνω για να κάνει κρούστα.
Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.

trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...