Απολαύστε το, είναι πεντανόστιμο!
Αν σκέφτεστε κάτι νόστιμο, ελαφρύ, γρήγορο και με το άρωμα της θάλασσας, τότε το συγκεκριμένο πιάτο είναι αυτό που χρειάζεστε.
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες
- 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε χοντρές λωρίδες
- 1/4 μεγάλο λάχανο χοντροκομμένο
- 2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
- 4 κ.σ. σόγια
- 1/2 κ.γλ. κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
- 12 γαρίδες
- λίγες σταγόνες ταμπάσκο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 φλ. τσαγιού νερό
- Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (αφήνουμε επάνω το κεφάλι).
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και το λάχανο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά, το ταμπάσκο και το νερό.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12΄-13΄, να σκάσει το ρύζι.
- Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.