Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι

0

Απολαύστε το, είναι πεντανόστιμο!

Αν σκέφτεστε κάτι νόστιμο, ελαφρύ, γρήγορο και με το άρωμα της θάλασσας, τότε το συγκεκριμένο πιάτο είναι αυτό που χρειάζεστε.

Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 1/4 μεγάλο λάχανο χοντροκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
  • 4 κ.σ. σόγια
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
  • 12 γαρίδες
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (αφήνουμε επάνω το κεφάλι).
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και το λάχανο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά, το ταμπάσκο και το νερό.
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12΄-13΄, να σκάσει το ρύζι.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top