Γλυκό με μαρμελάδα και γιαούρτι


Εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες

Υλικά για 2-4 άτομα
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 πακέτου μπισκότα θρυμματισμένα της επιλογής σας
  • μαρμελάδα της επιλογής μας
  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • ξηρούς καρπούς για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Στη συνέχεια, σε χαμηλά ποτήρια βάζουμε 3-4 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα.
  • Ταυτόχρονα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Έπειτα, βάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα.
  • Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τις στρώσεις και τελειώνουμε απλώνοντας στην επιφάνεια της κρέμας την μαρμελάδα.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες.
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό με ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και σερβίρουμε.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...