Πικάντικες γαρίδες


ο ουζομεζές

ΥΛΙΚΑ
  • 600 γρ. γαρίδες φρέσκες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
  • 350 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι ταμπάσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξερό θυμάρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, το σέλερι και σοτάρουμε.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρασί και το ταμπάσκο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Βάζουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με σπυρωτό πιλάφι.

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...