Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο


για να την απολαύσετε σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας.

Υλικά συνταγής
  • 4 πιπεριές (2 κόκκινες, 1 πράσινη, 1 κίτρινη)
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 9 φύλλα κρούστας
  • 160 γρ. τυρί φέτα ψιλο θρυμματισμένη
  • 120 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι – μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνετε με ένα πινέλο ένα μεγάλο πυρέξ και το αφήνετε στην άκρη.
  • Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια μεγέθους ζαριού και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
  • Τα σοτάρετε σε 3 κ.σ. ζεστό ελαιόλαδο, ανακατεύοντας για λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μέτριο μπολ θρυμματίζετε τη φέτα και το ανθότυρο.
  • Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και ρίχνετε το μείγμα μέσα στο μείγμα τυριών.
  • Προσθέτετε πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε απαλά.
  • Προσθέτετε και τις σοταρισμένες πιπεριές και τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Στρώνετε στο πυρέξ τα 4 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα, το ένα πάνω στο άλλο.
  • Απλώνετε τη μισή ποσότητα του μείγματος πιπεριών προσθέτετε 1 φύλλο και από πάνω απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα.
  • Κόβετε τη μεγάλη ποσότητα φύλλων που περισσεύει και γυρίζετε προς τα μέσα τα υπόλοιπα.
  • Σκεπάζετε τη πίτα σας με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα και γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού ώστε να θωρακίσετε καλά τη γέμιση.
  • Λαδώνετε και το επάνω φύλλο, το ραντίζετε με λίγο νερό (πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο σουσάμι ή μαυροκούκι) και με ένα μαχαίρι με κοφτερή μύτη κόβετε σε κομμάτια τα επάνω φύλλα μόνο.
  • Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε τη πίτα σας να σταθεί για 15-20 λ και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...