Οι 10 Λόγοι που Διώχνεις τους Ανθρώπους από Κοντά σου

0

ξεφορτωθείτε τα!

Όλοι προσπαθούν να είναι καλύτεροι άνθρωποι, ευγενικοί, στοργικοί, συμπονετικοί. Για ορισμένους ανθρώπους όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν πολλές συμπεριφορές ή κακές συνήθειες που κάνουν όσους τις υιοθετούν να μοιάζουν αντιπαθητικοί, ενοχλητικοί και άτομα προς αποφυγή. Θα βρείτε μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά παρακάτω και αν τύχει και διαπιστώσετε πως διαθέτετε ορισμένα από αυτά – ξεφορτωθείτε τα! Μπορεί μόλις το κάνετε, να δείτε τον κύκλο των φίλων σας να μεγαλώνει.

1. Είστε απορροφημένοι από τον εαυτό σας

Πολύ άνθρωποι το κάνουν αυτό χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό τους, μιλάνε μόνο για τον εαυτό τους και συχνά δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν και οι άλλοι γύρω τους κάτι να πουν. Νομίζουν πως μόνο οι ίδιοι έχουν σημασία. Αν αυτοί είστε εσείς, τότε είναι καιρός να αλλάξετε. Κανένας δεν θέλει για φίλο κάποιον που νοιάζεται μονάχα για τον εαυτό του.

2. Δίνετε σημασία μονάχα στην εξωτερική εμφάνιση, αδιαφορώντας για το τι βρίσκεται πίσω από αυτή

Παραδόξως, η αληθινή ομορφιά πηγάζει από την καρδιά, το σώμα και την ψυχή. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι άνθρωποι που υιοθετούν απωθητικές συμπεριφορές, δεν είναι η εξωτερική εμφάνιση που θα έπρεπε να μετράει. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη – βαθιά μέσα σας, και δείτε τι υπάρχει εκεί. Ένα άσχημο πρόσωπο. Εκτός κι αν αλλάξετε τρόπο σκέψης.

3. Είσαστε διαρκώς ανταγωνιστικοί

Είστε το άτομο εκείνο που θέλει πάντα να είναι καλύτερο σε όλα; Αν ναι, είστε ένα άτομο που απωθεί τους γύρω του. Θα έπρεπε να νοιάζεστε τους φίλους σας και να τους αφήνετε να έχουν και τις δικές τους στιγμές. Αν ξεπέρασαν την υψοφοβία τους για παράδειγμα και ανέβηκαν στα 30 μέτρα πάνω από τη γη, μην τους πείτε «αυτό είναι όλο; εγώ ανέβηκα στα 60!» Αντί για αυτό πείτε τους μπράβο και πως είστε περήφανοι για εκείνους.

4. Βλέπετε τους φίλους ως εχθρούς

Οι απωθητικοί άνθρωποι καυγαδίζουν συχνά με τους φίλους τους. Αντί να τους νοιάζονται, τους γυρίζουν την πλάτη και τους χτυπάνε πισώπλατα. Οι φίλοι σας δεν είναι εχθροί, είναι οι σύμμαχοί σας.

5. Διερωτάστε για το πόσο σημαντικοί είστε για τους άλλους

Είστε σίγουρα ένα άτομο που απωθεί τους γύρω του αν αναρωτιέστε διαρκώς γιατί οι άλλοι δεν σας βρίσκουν τόσο σημαντικούς όσο νομίζετε πως θα έπρεπε. Για παράδειγμα, δυο από τους φίλους σας πήγαν κάπου χωρίς εσάς και σας πείραξε. Ξεπεράστε το. Παραμένουν φίλοι σας και οι ζωές τους δεν σταματούν όταν δεν βρίσκεστε εκεί..

6. Είστε τα αφεντικά

Σε μια ομάδα φίλων όλοι θα έπρεπε να είναι ίσοι. Αν είστε πάντοτε εσείς που παίρνετε τις αποφάσεις και προσπαθείτε να ελέγχετε όσα κάνουν οι άλλοι, τότε συμπεριφέρεστε με αντιπαθητικό τρόπο.

7. Είστε ανειλικρινείς

Οι καλοί φίλοι είναι ειλικρινείς. Πολλοί άνθρωποι που έχουν άσχημη συμπεριφορά είναι συχνά ανειλικρινείς, λένε ψέματα για όλα και για το πώς νιώθουν πραγματικά για διάφορα πράγματα. Ναι, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη οδός.

8. Είστε αγενείς

Αν είστε το άτομο που είναι αγενές, προσβλητικό και ντροπιάζει τους φίλους του δημοσίως με απρεπή σχόλια – σταματήστε. Δεν είστε κάποιος που θέλουν οι άλλοι να συναναστρέφονται. Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα συμφωνείτε με κάποιον, ή που θα δείτε κάτι που δεν θα θέλατε να βλέπατε, όμως δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσετε σκηνή καθώς όλοι θα εστιάσουν στην κακή σας συμπεριφορά και δεν θα μπορέσουν να δουν αυτό που είδατε εσείς.

9. Είστε αναξιόπιστοι, ωστόσο βασίζεστε στους άλλους

Είστε εκεί για τους φίλους σας όταν σας ζητούν βοήθεια; Ή είστε πάντα απασχολημένοι όταν σας χρειάζονται; Αν είστε το άτομο εκείνο πάνω στο οποίο δεν μπορεί να βασιστεί κανείς, τότε έχετε ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν συναντάται στις πραγματικές φιλίες. Ομοίως, αν είστε εκείνος ο οποίος πάντα ζητά βοήθεια ενώ ποτέ δεν δίνει τη δική του, είστε ένας φίλος που κανένας δεν θέλει να έχει.

10. Είστε πάντοτε αρνητικοί

Η απαισιοδοξία δεν είναι ελκυστικό χαρακτηριστικό. Αν ευτελίζετε διαρκώς τα πράγματα ή τα βλέπετε μονίμως μέσα από ένα αρνητικό πρίσμα, προσπαθήστε να αλλάξετε νοοτροπία. Κανένας δεν θέλει να είναι φίλος κάποιου ο οποίος βλέπει τα πράγματα πάντοτε από την αρνητική και όχι τη θετική τους πλευρά.

diaforetiko
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top