10 τρόποι να εξοργίσετε έναν σερβιτόρο

0

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν, ένα σερβιτόρο να σας μισήσει;

Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ότι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να επηρεάσει ένας θαμώνας τον σερβιτόρο, εξαντλούνται στο φιλοδώρημα και την ευγένεια.

Η αλήθεια όμως, είναι ότι υπάρχουν μερικοί ακόμα παράγοντες που ενοχλούν όλους τους σερβιτόρους και πιθανώς πολλοί από εμάς να αγνοούμε.

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν, ένα σερβιτόρο να σας μισήσει; Ας δούμε 10 περιστατικά που θα σας κάνουν σίγουρα, να του μπείτε στο μάτι…

Δίνετε πολλές οδηγίες στην παραγγελία σας

Μπορεί οι γευστικές σας προτιμήσεις και οι διατροφικές σας συνήθειες να είναι συγκεκριμένες, αλλά όταν επιλέγετε ένα πιάτο από το μενού καλό είναι να μην κάνετε προσθαφαιρέσεις στα συστατικά του.

Αν δε σας αρέσει, προτιμήστε κάποιο άλλο από τον κατάλογο. Λέγοντας «αν γίνεται να αφαιρέσουμε την κρέμα γάλακτος, να βάλουμε τη σος στο πλάι, να προσθέσουμε λίγη φρέσκια ντομάτα και να στολίσουμε με ένα ματσάκι μαϊντανό το πιάτο» το μόνο που θα καταφέρετε, είναι να κάνετε τον σερβιτόρο σας να σας μισήσει μια για πάντα.


Πληρώνετε με ψιλά

Έχετε ιδέα πόσο ελεύθερο χρόνο έχουν οι σερβιτόροι σε ένα εστιατόριο; Το πιθανότερο είναι ελάχιστο ή καθόλου. Αλλά σίγουρα, ο χρόνος τους δεν είναι αρκετός για να τον σπαταλήσουν μετρώντας 10 ευρώ σε 50λεπτα… Μπορεί εσείς να μην θέλετε να σας βαραίνουν το πορτοφόλι τα ψιλά σας, αλλά κι εκείνοι σίγουρα δεν θέλουν να τους βαραίνουν την ποδιά…

Φωτογραφίζετε το πιάτο σας

Δεν είναι κακό να ακολουθείτε την τάση της μόδας που θέλει το Facebook και το Instagram να κατακλύζονται από φωτογραφίες πιάτων και γευμάτων. Αλλά προσέξτε μην το παρακάνετε για να βγάλετε… την «τέλεια» φωτογραφία που θα ενθουσιάσει τους φίλους σας. Δεν είναι ανάγκη να τυφλώσετε τον κόσμο με το flash του κινητού σας και κυρίως, δεν χρειάζεται να ανεβείτε και στο τραπέζι για να βρείτε την καλύτερη οπτική γωνία.

Δεν είστε έτοιμη να παραγγείλετε όταν φωνάζετε τον σερβιτόρο


Αν ακόμα διαπραγματεύεστε με τον συνδαιτυμόνα σας  αν πρέπει να επιλέξετε κοτόπουλο ή ψάρι ή μήπως είναι καλύτερο να φάτε μακαρόνια αφού χτες φάγατε κρέας, τότε καλύτερα μην του κάνετε νεύμα για να έρθει να σας πάρει παραγγελία. Σε κανέναν δεν αρέσει να στέκεται πάνω από το κεφάλι σας ενώ εσείς ακόμα σκέφτεστε τι πρέπει να παραγγείλετε. Αν ο σερβιτόρος έρθει από μόνος του, τότε καλύτερα να του πείτε ευγενικά να έρθει ξανά σε 5 λεπτά που θα έχετε αποφασίσει.

Αφήνετε 5 σεντς φιλοδώρημα

Μπορεί το φιλοδώρημα να μην είναι υποχρεωτικό ή μπορεί να μην μείνατε απόλυτα ευχαριστημένοι με το σέρβις του εστιατορίου, αλλά όταν αφήνετε ένα 5λεπτο φεύγοντας στο τραπέζι σας για tip, τότε πιθανότατα να κακοχαρακτηριστείτε. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να μην αφήσετε καν πουρμπουάρ παρά να αφήσετε το 5λεπτο που βρήκατε τυχαία πεσμένο στην τσάντα σας.

Μιλάτε στο κινητό την ώρα της παραγγελίας


Το να μιλάτε στο τηλέφωνο ενόσω γευματίζετε σε ένα εστιατόριο, εκτός από αγένεια απέναντι στον συνδαιτυμόνα σας είναι και ενοχλητικό για τους γύρω. Κανείς δεν θέλει να μάθει όλες τις λεπτομέρειες για την προσωπική σας ζωή. Φανταστείτε λοιπόν, να μιλάτε στο τηλέφωνο και την ώρα που ο σερβιτόρος θέλει να πάρει την παραγγελία σας…

Συμπεριφέρεστε σαν να είστε οι μόνοι πελάτες

Σίγουρα θέλετε –όπως όλοι μας άλλωστε- να σας εξυπηρετούν σωστά και γρήγορα. Το να ζητάτε όμως, κάτι κάθε 5 λεπτά ή να κάνετε παράπονα επειδή δε σας έφεραν τον μύλο για το πιπέρι αυτόματα αφού το ζητήσατε, θα οδηγήσει πιθανότατα στο να χαρακτηριστείτε άσχημα από τους σερβιτόρους.

Ζητάτε πράγματα που δεν υπάρχουν στο μενού

Η κάρτα του εστιατορίου υπάρχει για να σας διευκολύνει και για να σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε ποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο. Δεν σας τη δίνουν για να ζητήσετε ό,τι ΔΕΝ υπάρχει σε αυτή. Αν υπήρχε η δυνατότητα ένα εστιατόριο να προσφέρει φασολάκια ή ριζότο, τότε θα το συμπεριλάμβανε και στο μενού του. Οπότε μην χάνετε τον χρόνο σας ζητώντας πιάτα που σας αρέσουν αλλά δεν υπάρχουν στον κατάλογο.

Χαριεντίζεστε με τον/την σύντροφό σας


Καλύτερα να είστε κόσμιοι όταν είστε σε δημόσιο χώρο. Όχι να μην αγγίζετε τον σύντροφό σας βέβαια ή να υπερβάλετε για τα μάτια του κόσμου, αλλά καλό είναι να συγκρατείστε όσο ερωτευμένοι κι αν είστε. Σκεφτήκατε ποτέ πόσο δύσκολο είναι για τον σερβιτόρο να πρέπει να διακόπτει κάθε λίγο τα παθιασμένα σας φιλιά για να ακουμπήσει τα πιάτα και τα ποτήρια σας στο τραπέζι; Άλλωστε και οι διπλανοί σας ήρθαν στο εστιατόριο για να απολαύσουν το φαγητό τους, όχι για να δουν ρομαντική κομεντί...

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top