Ελπίδα: Λέξη μαγική!

0

Η ίδια η μαγεία της ζωής!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τις εκφράσεις:

Πάντα υπάρχει Ελπίδα!, Δεν χάθηκαν οι Ελπίδες μας!, Η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία!, Ζούμε με την Ελπίδα!, Αναπτερώθηκαν οι Ελπίδες μας! Πάμε στο Άγνωστο με βάρκα την Ελπίδα!

Τι συμβαίνει βρε παιδιά; Ποιά είναι η Ελπίδα; Η τραγουδίστρια; Ή μήπως είναι η φίλη της Κικής από την Αργυρούπολη; Και γιατί δεν πεθαίνει; Μήπως είναι Αθάνατη; Μήπως βρήκε το ελιξίριο της ζωής; Θέλω να την γνωρίσω! Μήπως όμως την ξέρω, αφού ζω μαζί της; Έχω μπερδευτεί… Πόσες είναι αυτές οι Ελπίδες; Είναι πολλές; Τις έχουμε όλοι; Και τι εννοούμε, ότι αναπτερώθηκαν; Έβγαλαν φτερά; Λέτε να τρελάθηκα…

Πως χάνονται οι Ελπίδες μας; Που πάνε και εξαφανίζονται; Δεν τις βρίσκει κανείς; Μένουνε κάπου που δεν ξέρουμε και κρύβονται εκεί για να μην τους βρούμε; Μήπως πρέπει να απευθυνθώ στην Νικολούλη;

Και δεν φτάνουν όλα αυτά, πολλές φορές γίνεται βάρκα και μας πάει στο Άγνωστο! Μπορεί και μεταμορφώνεται; Μήπως γι αυτό δεν την βρίσκουμε; Και που είναι αυτό το Άγνωστο; Είναι μέρος; Είναι κτίριο; Τι είναι;

Ελπίδα: Λέξη μαγική!Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Η ελπίδα είναι Αρχαία ελληνική λέξη (Ελπίς). Την χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι κυρίως για να δηλώσουν την σχετική ή απόλυτη βεβαιότητα ότι θα συμβεί κάτι καλό (επιθυμητό, ευχάριστο, ωφέλιμο).

Σύμφωνα με το μύθο της Πανδώρας, πριγκίπισσας της αρχαίας Ελλάδας, οι θεοί της έκαναν δώρο ένα μυστηριώδες κουτί από ζήλεια για την ομορφιά της. Την είχαν όμως προειδοποιήσει να μην ανοίξει ποτέ το κουτί. 

Μια μέρα η Πανδώρα δεν άντεξε τον πειρασμό και νικημένη από την περιέργειά της να δει τι είχε μέσα το κουτί έχασε τον αυτοέλεγχό της και άνοιξε το καπάκι του. Τότε ελευθερώθηκαν στον κόσμο, ανεξέλεγκτα πια, τα μεγάλα δεινά: λιμοί, αρρώστιες και τρέλα. Με τη βοήθεια ενός θεού η Πανδώρα έκλεισε το κουτί και πρόλαβε να κρατήσει το μοναδικό αντίδοτο που έκανε πλέον την ανθρώπινη δυστυχία υποφερτή: την ελπίδα.

Το να έχει κανείς ελπίδα, έχει την έννοια ότι δεν το βάζει κάτω, παρόλα τα άγχη που τον πιέζουν, δεν υιοθετεί ηττοπαθή στάση και δε νικιέται από την κατάθλιψη, μπροστά σε δύσκολες προκλήσεις ή εμπόδια. Τελικά, η ελπίδα είναι κάτι πιο πολύ από μια αφελή πεποίθηση, πως όλα θα πάνε καλά!

Ελπίδα: Λέξη μαγική!Η ελπίδα είναι στάση ζωής! Είναι η ίδια η πίστη στη ζωή! Εάν δεν ελπίζεις, δεν ονειρεύεσαι! Εάν δεν ονειρεύεσαι, τότε ποια όνειρα σου θα πραγματοποιηθούν;

Φτιάξτε μόνοι σας την Ελπίδα σας! 

Ντύστε την όπως εσείς θέλετε να είναι, βάλτε την να κατοικεί όπου θέλετε, στην ζωή σας, στο μυαλό σας, στην καρδιά σας! Αν δεν θέλετε, να της το πείτε και δεν θα φύγει ποτέ από κοντά σας! Αν ονειρεύεστε, ακόμη και με ανοιχτά τα μάτια, ποτέ δεν θα σας βάλλει στην βάρκα της να σας πάει στο άγνωστο, που τόσο φοβάστε!

Η Ελπίδα μπορεί να μας ακολουθεί σε όλη μας την ζωή αν το θελήσουμε, γι αυτό λένε πως δεν πεθαίνει ποτέ! Γι αυτό και μας αναπτερώνει με τα μαγικά φτερά της!

Ελπίδα! Ελπίδα! Ελπίδα! Μαγική λέξη! Η ίδια η μαγεία της ζωής!

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top