Δεν ταιριάζετε σου λέω...

0

Εσύ τον θες (λες), αυτός σε θέλει (λέει) αλλά το γλυκό δεν φαίνεται να δένει

Τις πταίει Μήπως απλά, δεν ταιριάζετε; Μήπως έχει δίκιο ο Παντελίδης; Γιατί ναι, καμία σχέση δεν είναι εύκολη αλλά τόση δυσκολία ούτε η Ιουλιέτα με τον Ρωμαίο.

Η σχέση αυτή σου βγάζει το χειρότερο εαυτό σου:

Η αγάπη πολλές φορές, δεν αρκεί και σίγουρα τα ετερώνυμα έλκονται: αλλά πόσο ετερώνυμα; Όταν ναι, θέλετε να είστε ζευγάρι αλλά τσακώνεστε ακόμα και για την σάλτσα που θα βάλεις στα μακαρόνια (κόκκινη λες εσύ, λευκή εκείνος) τότε κάτι πάει στραβά. Δεν είναι δυνατό να έχετε τόσες πολλές διαφωνίες, που αφορούν τα σημαντικά αλλά και τα ασήμαντα. Και φυσικά, έχει μεγάλη σημασία το ότι ακόμα και στα πιο ανούσια, βάζετε μπροστά τον εγωισμό σας και δεν κάνει κανείς από τους δύο ένα βήμα πίσω.

Έχεις παραιτηθεί από τους στόχους και τις ανάγκες σου:

Πάντα ήθελες να κάνεις να διαπρέψεις στη δουλειά σου, πάντα ήθελες να κάνεις ταξίδια και φυσικά θα προτιμούσες για τον καλό σου να είσαι πρώτη του προτεραιότητα. Ξαφνικά, η σχέση σου όχι μόνο δεν βοηθά την επιτυχία σου στον επαγγελματικό τομέα αλλά την χαντακώνει. Έχεις βρεθεί κλεισμένη σε ένα σπίτι γιατί εκείνος δεν θέλει να ταξιδεύει και πάντα κανονίζει πρώτα τι θα κάνει με τους κολλητούς και κατόπιν με σένα.

Ναι, για την αγάπη πρέπει να θυσιάζεις πράγματα αλλά το ίδιο οφείλει να κάνει κι εκείνος. Δεν γίνεται εσύ να το παίζεις χαλαρή, εσύ να θυσιάζεις τον καφέ σου για να σιδερώσεις κι εκείνος πάντα να επιλέγει να διασκεδάσει με κάποιον άλλο.

Φοβάσαι να μιλήσεις:

Πολλές φορές μπλέκουμε στην παγίδα του ''δεν μιλάω για να μην τον χάσω''. Κι όμως η πρακτική αυτή δεν προϋποθέτει πως το γήρας θα σας βρει μαζί, απλά και μόνο επειδή εσύ πας με τα νερά του. Αν απλά συμφωνείς σε ό,τι λέει τα σενάρια είναι δύο:

Α. Θα καταντήσεις βαρετή και προβλέψιμη και εκείνος θα ψάξει για κάποια που θα του προσφέρει περιπέτειες και συγκινήσεις.

Β. Θα μπουχτήσεις από την πολλή υποταγή και μια μερούλα θα ξυπνήσεις και εκείνος θα γνωρίσει τον πραγματικό σου εαυτό. Όσο περισσότερο αργήσει να γίνει η γνωριμία αυτή, τόσο πιο γρήγορα θα τρέξει να ξεφύγει ο λεγάμενος και θα βγει κι από πάνω: άλλη του συστήθηκες, κι άλλη είσαι τελικά!

Ανασφάλεια αγάπη μου: που πάμε μάνα μου;

Κακά τα ψέματα, ο ρόλος του άντρα, πρέπει να είναι αυτός που στηρίζει το σπίτι, στηρίζει τη σχέση και την προστατεύει. Όταν νιώθεις πως στο πλευρό του δεν υπάρχει ασφάλεια σε κανένα επίπεδο, πόσο να προχωρήσεις μαζί του; Δεν γίνεται να φροντίζεις εσύ για τη λάμπα που κάηκε αλλά και για το νοικοκυριό, για τους λογαριασμούς που τρέχουν αλλά και για το να πάτε διακοπές.

Ένας άντρας πρέπει να λαμβάνει πρωτοβουλίες και δίπλα του να νιώθεις ήρεμη, πλήρης κι ασφαλής. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μην ξεχνάς πως εσύ δεν είσαι η μαμά του για να τον μεγαλώσεις, άσε που κινδυνεύεις να ξεχαστείς μεγαλώνοντας τον και να μην κάνεις ποτέ δικά σου παιδιά.

Νιώθεις διαρκώς εξαντλημένη

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, η κακή η σχέση μπορεί να σου ρουφήξει την ενέργεια περισσότερο κι από μαύρη τρύπα. Το διαρκές στρες πως δεν του αρέσεις, η διαρκής ανασφάλεια ότι σε απατά, οι διαρκείς καυγάδες για σημαντικά ή ασήμαντα, μπορούν να σε εξαντλήσουν κυριολεκτικά. Άλλωστε, στο τέλος της ημέρας, σημασία έχει πόσο χαμογελαστή είσαι όταν τον κοιτάζεις.

Πρέπει να προσπαθείς διαρκώς πόσο καλή είσαι

Νιώθεις διαρκώς την ανάγκη να αποδείξεις γιατί είσαι καλή για εκείνον αλλά από την μπόλικη προσπάθεια, κινδυνεύεις να σκοτώσεις τον εαυτό σου. Όταν είσαι με τον σωστό άνθρωπο, δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα, ξέρεις ό,τι είσαι αρκετή ακόμα κι αν είσαι άνεργη δεν έχεις κορμί που σκοτώνει, στα μάτια του είσαι μια θεά έτσι κι αλλιώς.

Πρέπει να λες και ψέματα:

Υπάρχουν φίλοι του που δεν χωνεύεις αλλά πρέπει να είσαι μαζί τους διαρκώς και να προσποιείσαι πως περνάς και σούπερ μαζί τους. Ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση να κοιμηθείτε μαζί ή να φύγετε μαζί ένα τριήμερο αλλά εσύ πρέπει να λες ψέματα πως δεν έχεις πρόβλημα με αυτό.

Το να λες ψέματα για να τον ικανοποιήσεις, είτε γίνεται γιατί είσαι τυφλωμένη από έρωτα, είτε απλά θα κάνεις τα πάντα για να μείνει μαζί σου. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η συμπεριφορά σου μπάζει νερά! Προσοχή διπλή: αν λες ψέματα στον καλό σου αλλά για να βγάλεις την ημέρα, πρέπει να λες και ψέματα στον εαυτό σου (για να μην τρελαθείς), κάποια στιγμή δεν θα θυμάσαι που σταματά το ψέματα και που ξεκινά η αλήθεια.

Πολλές φορές θέλουμε να κάνουμε μια σχέση να πετύχει αλλά μόνη της η επιθυμία μας δεν φτάνει. Όσο και να ρίξεις τα στάνταρ σου, όσο και να κάνεις τα στραβά μάτια, η πραγματικότητα Βγάζει Μάτι!

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top