Χταπόδι με μαυροδάφνη & ζυμαρικό Στριφτό


Πατροπαράδοτη υγιεινή και νόστιμη συνταγή.

Ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο και όχι μόνο, φαγητό. Μια συνταγή για Χταπόδι με μαυροδάφνη με στριφτό ζυμαρικό.

Υλικά συνταγής
  • 1 χταπόδι 1 κιλού περίπου
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • 7-8 κόκκοι πιπεριού
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ζυμαρικό στριφτό
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βάζετε το χταπόδι χωρίς να προσθέσετε νερό σε μέτρια φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για 40 λεπτά μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
  2. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Βάζετε στη κατσαρόλα το χταπόδι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τους κόκκους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, τους αστεροειδείς και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και την μαυροδάφνη, αφήνετε να βράσουν λίγα λεπτά και ρίχνετε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο. Βράζετε για μισή ώρα τουλάχιστον ή μέχρις ότου το χταπόδι μαλακώσει αρκετά.
  4. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το ζυμαρικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία [προτιμήστε ελαφρώς “αλ τέντε”], το στραγγίζετε και το λαδώνετε. Το ανακατεύετε με το χταπόδι και σερβίρετε.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...