Μπακαλιάρος με μουστάρδα;


Ο μπακαλιάρος ο λαχταριστός «πειραγμένος» για πιο έντονη γεύση... Το νηστίσιμο τραπέζι παίρνει φωτιά!

Πρόκειται για σούπερ πιάτο, ελαφρώς γκουρμεδιά, που φτιάχνεται όμως εύκολα και γρήγορα. Γεύση θανατηφόρα για τις μέρες της νηστείας...

Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)

Για τον μπακαλιάρο:
  • 8 φιλετάκια μπακαλιάρου
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για τη μαρινάδα:
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο (φρέσκο)
  • 2 φλιτζάνια του καφέ λευκό ξηρό κρασί
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πώς τον φτιάχνεις

Τον μπακαλιάρο:

1. Αλατοπιπέρωσε τα φιλετάκια του μπακαλιάρου και ρίξ' τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σκέπασέ τα ως τη μέση με νερό.

2. Σκέπασε το τηγάνι με το καπάκι του και ψήσε τα φιλετάκια σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά.

Τη σος:

3. Στο υγρό που έμεινε στο τηγάνι, πρόσθεσε το κρασί, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.

4. Διάλυσε σε ένα φλιτζανάκι το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό. Πρόσθεσέ το κατόπιν στη σάλτσα και ανακάτεψε καλά.

5. Ρίξε τώρα στη μαρινάδα την κάπαρη και το δεντρολίβανο. Μόλις πήξει ελαφρώς η σάλτσα, απόσυρέ τη από τη φωτιά.

Σερβίρεις τα φιλετάκια του ψαριού περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι... Μούρλια λέμε!

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...