Μπουτάκι αρνίσιο μαριναρισμένο στο φούρνο!


Ένα υπέροχο, ζουμερό μυρωδάτο αρνίσιο μπουτάκι για να γλύφετε τα δάκτυλά σας.

Υλικά

•1 μπουτάκι αρνίσιο
•πατάτες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια ή κυδωνάτες

Για τη μαρινάδα:

•1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
•3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
•2 φύλλα δάφνης
•2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
•ξύσμα 1 μεγάλου λεμονιού
•1 φλ. του τσαγιού κρασί λευκό
•1 κ.σ. αλάτι χονδρό
•1 κουταλιά της σούπας πράσινο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε το μπουτάκι και του κάνετε 4-5 εγκοπές με ένα μυτερό μαχαίρι.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά της μαρινάδας και βάζετε μέσα το μπουτάκι. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε ώστε να το πιάσει η μαρινάδα. Το βγάζετε από τη μαρινάδα και το βάζετε σε ταψί ή σε γάστρα με τις πατάτες ελαφρώς αλατισμένες [προσοχή στο αλάτι γιατί έχει μέσα η μαρινάδα].Βάζετε στις εγκοπές τα σκόρδα και

3. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, αφού περιχύσετε με τη μισή μαρινάδα του και προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο και το πιπέρι.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...