Σουπιές με σπανάκι

0

Λαχταριστό πιάτο για όσους νηστεύουν και όχι μόνο

Υλικά
Για 2-4 άτομα
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 ματσάκια μαϊντανό
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1,5 λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ακόμη, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και στύβουμε το λεμόνι.
  2. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μαϊντανό και τις σουπιές στην κατσαρόλα, χωρίς νερό ή λάδι, επειδή οι σουπιές θα βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις ζεσταθούν λιγάκι, ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το φαγητό για λίγο.
  3. Δύο με τρία λεπτά μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά και ανακατεύουμε.
  4. Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην σφίξει το φαγητό. Επίσης, βάζουμε πιπέρι και σβήνουμε το φαγητό με το λεμόνι. Ανακατεύουμε για να πάει παντού και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.
sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top