Μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

0

Πεντανόστιμες μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας με στρώσεις τυριών.

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής
  • 2 μελιτζάνες μέτριες φλάσκες
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ντοματοχυμό ελαφρώς συμπυκνωμένο
  • 100 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Πλένετε τις μελιτζάνες τις κόβετε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20 λ περίπου μέχρι να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε με πολύ νερό, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζετε και τις ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και από τις 2 πλευρές μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρολίτσα, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 ακόμα λεπτό. Ρίχνετε το ντοματοχυμό, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, 1/2 φλ. νερό και το βασιλικό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5-7 λ.
  3. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε τη μισή σάλτσα, στρώνετε από πάνω τις μισές φέτες μελιτζάνας, από πάνω τη μισή μοτσαρέλα, πασπαλίζετε με τη μισή ρίγανη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με στρώσεις σάλτσας ντομάτας, φέτες μελιτζάνες, υπόλοιπη μοτσαρέλα, υπόλοιπη ρίγανη.
  4. Ραντίζετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λ περίπου. Αν έχουν μείνει υγρά στο φαγητό όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε το καπάκι ανεβάζετε τη θερμοκρασία στο μέτριο και αφήνετε για λίγα λ. να σωθούν τα υγρά. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί.
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top