Το “σ’αγαπώ” να το λες όταν το νιώθεις, όχι όταν το επιτρέπει ο χρόνος

0

Η αγάπη φέρνει πάντα αγάπη.

Το «σ’ αγαπώ» δεν είναι απλά δύο λέξεις που ξεστομίζεις μια οποιαδήποτε στιγμή σ’ έναν οποιοδήποτε άνθρωπο, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο. Το «σ’ αγαπώ» είναι κάτι ουσιαστικό, όταν βέβαια έχεις επίγνωση της έννοιας των λεγόμενών σου. Μπορεί να είναι μια συνηθισμένη φράση αλλά η σημασία της είναι τεράστια και πολυποίκιλη, διαφορετική για τον καθένα, που αλλιώς το αισθάνεται κι αλλιώς το βιώνει.

Οι περισσότεροι προτιμούν να περιμένουν μέχρι να δουν την πορεία της σχέσης πριν πουν για πρώτη φορά το πολυπόθητο «σ’ αγαπώ». Αν κάποιος βιαστεί και το πει νωρίτερα, συνήθως παρασύρεται πάνω στο πάθος κι όλο αυτό συνδέεται με την ένταση του έρωτα κι όχι με το πραγματικό συναίσθημα.

Έρχεται κάποια στιγμή που αισθάνεσαι ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να εκφράσεις τις λεγόμενες πεταλούδες στο στομάχι σου, αυτόν τον κόμπο και τα όσα αισθάνεσαι για το σύντροφό σου, εκδηλώνονται μ’ ένα μοναδικό τρόπο, λέγοντάς «σ’ αγαπώ».

Οι περισσότεροι δυσκολεύονται, το σκέφτονται και το ξανασκέφτονται και πολλές φορές περιμένουν απ’ την αντίπερα όχθη να τους βγάλει απ’ τη δύσκολη θέση. Λογικό, φοβάσαι μήπως δεν ακούσεις το επιβεβαιωτικό «κι εγώ». Μην ποντάρεις όμως ποτέ στην επί τόπου ανταπόδοση. Είναι ένα συναίσθημα που πολλοί από εγωισμό προσπαθούν να θάψουν μέσα τους, να μην το εκφράσουν ποτέ επειδή φοβούνται ότι θα θεωρηθεί αδυναμία απ’ τους άλλους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ταυτίζουν το «σ’ αγαπώ» ως αποτέλεσμα ανταπόδοσης της ασφάλειας και της φροντίδας. Όταν λέμε τη φράση αυτή πρέπει να απουσιάζει απ’ το κεφάλι μας κάθε είδους προσδοκία γιατί αλλιώς όλο αυτό μετατρέπεται σε παιχνίδι ανταλλαγής προσδοκιών κι αυτοδικαίωσης.

Μην πανικοβληθείς αλλά δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή. Όταν το νιώσεις, ξεστόμισέ το και μην κάθεσαι να σκέφτεσαι διάφορα. Το «σ’ αγαπώ» δεν είναι κάτι που λέμε γιατί πρέπει αλλά γιατί το νιώθουμε και δεν αντέχουμε άλλο να το κρατάμε μέσα μας. Αν υπάρχει κατάλληλη στιγμή νομίζω πως είναι αυτή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές απ’ το εκφράζεις τα συναισθήματά σου τη στιγμή που σου γεννιούνται.

Δεν είναι λάθος να το λες νωρίς αν το εννοείς. Εξάλλου το νωρίς ή όχι, ο καθένας το κρίνει μόνος του. Πρέπει όμως να αποφασίσεις αν πραγματικά το θέλεις και να μην αποτελεί μια παρόρμηση της στιγμής. Μην πεις ποτέ «σ ‘αγαπώ» για να ευχαριστήσεις το σύντροφό σου για κάτι, δεν είναι σωστή κίνηση, το μοναδικό που θα καταφέρεις είναι μετέπειτα να τον πληγώσεις.

Η πρώτη φορά που θα πεις «σ’ αγαπώ» είναι απ’ τις πιο δυνατές στιγμές σε μια σχέση. Φρόντισε να είσαι σίγουρος για τους λόγους που το λες. Να δώσεις στον άνθρωπό σου να καταλάβει ότι το εννοείς κι ας «βιάστηκες» να το πεις, απ’ τους πρώτους κιόλας μήνες της σχέσης.

Η σημασία του ρήματος αυτού είναι πιο μεγάλη από αυτή που φανταζόμαστε. Η αγάπη φέρνει πάντα αγάπη. Αγαπήστε και θα αγαπηθείτε.

pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top