Κοντοζυγώνει Τσικνοπέμπτη


Φτιάξ' τους συκωταριά στο τηγάνι να γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

Συκωταριά τη λένε και είναι ο Νο1 κρασομεζές. Πας στοίχημα; Βάλε τα τηγάνια στη φωτιά!

Αν είναι να απολαύσεις την Τσικνοπέμπτη στο σπίτι με την παλιοπαρέα, ξεκίνα τα ωραία! Φτιάξ' τους συκωταριά στο τηγάνι να γλείφουν και τα δάχτυλά τους. Το κρασάκι θα ρέει άφθονο και η συκωταριά είναι ο καλύτερος τρόπος να συνοδεύσεις την κρασοκατάνυξη...

Και το καλύτερο; Φτιάχνεται στο φτερό και πανεύκολα!

Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
Πώς τη φτιάχνεις

1. Πλύνε καλά τη συκωταριά και άφησέ τη να στραγγίσει. Κόψ' τη κατόπιν σε μικρά κομματάκια.

2. Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι το νεράκι και πρόσθεσε την κομμένη συκωταριά, αφήνοντάς τη να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Μετά πρέπει βέβαια να την ξαφρίσεις.

3. Δυνάμωσε τη φωτιά και ρίξε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Άφησε τη συκωταριά για άλλα 10 λεπτά να μαγειρευτεί καλά, ανακατεύοντας συχνά.

4. Μόλις ροδίσει, ρίξε τη ρίγανη και το λευκό κρασί. Άσε τη συκωταριά να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά και είναι πανέτοιμη.

Συνοδεύεις με... τόνους κρασί!

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...