Σπιτική λεμονάδα


Σπιτική λεμονάδα γεμάτη βιταμίνες

Αν την αραιώσετε με ανθρακούχο νερό θα γίνει ακόμα πιο δροσιστική.
  • 500 ml χυμό λεμόνι
  • 2 κ.τ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • προαιρετικά 2-3 φιλαράκια μέντας ή λουίζας
  • 250 γρ. ζάχαρη
Στύβετε τα λεμόνια και τα σουρώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την μέντα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.

Το αφήνετε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα σουρώνετε ξανά με ένα λεπτό φίλτρο. Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα. Για να την πιείτε, βάζετε 1/3 λεμονάδα και 2/3 νερού.

Έχω μειώσει στο μισό την ζάχαρη, και η διάρκεια ζωής του χυμού είναι 3 μήνες στο ψυγείο.

Μπορείτε να την μειώσετε κι άλλο και να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη ή να αυξήσετε την ζάχαρη (350 γρ.) και να αυξήσετε τον χρόνο διατήρησής του.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...

1 σχόλια

Ανώνυμος
31/5/13, 10:41 μ.μ.

θα το δοκιμασω σιγουρα!!! ευχαριστώ!!!!

Απάντηση
avatar