Μελιτζανοσαλάτα με μαγιονέζα (εύκολη & νόστιμη).


Αγαπημένο ορεκτικό

Υλικά
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
  • 1 βαζάκι μικρό μαγιονέζα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 3κ.σ. ξύδι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες γύρω-γύρω και καθαρίζουμε από τα σπόρια τις πιπεριές. 
  2. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και ψήνουμε στο γκριλ στους 200ο για περίπου 20΄ στην μεσαία σχάρα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να αρχίσουν να μαυρίζουν οι πιπεριές από όλες τις πλευρές. 
  3. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κλείνουμε όσο είναι ζεστά, σε μια σακούλα κουζίνας ώστε να ιδρώσουν για 15΄. 
  4. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, κόβουμε σε κύβους και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με 3κ.σ. ξύδι και 6 κ.σ. λάδι. 
  5. Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από τις μελιτζάνες και τις πολτοποιούμε στο multi. 
  6. Στο μπολ με τις πιπεριές προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας, τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. 
  7. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά την προτίμησή μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο σε καλά σκεπασμένο σκεύος και φυλάσσουμε έως και 5 ημέρες.

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...