Αυγά με γιαούρτι και... σκόρδο βεβαίως βεβαίως!


Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια, πόσο εφευρετικός να είσαι άλλωστε με τα αυγά, αυτή η εκδοχή θα σε αφήσει άφωνο...

Έχουμε και λέμε: βραστά αυγά, υγιεινά και δυναμωτικά, με συνοδεία γιαουρτιού, σκόρδου και κόκκινου πιπεριού. Αμάν αμάν...

Τι θα χρειαστείς (για 6-8 άτομα)
  • 8 φρέσκα αυγά
  • 500 γραμ. γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2,5 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Πώς τα κάνεις

1. Χτύπα με ένα πιρούνι το γιαούρτι και το αλάτι. Κοπάνισε μετά τις σκελίδες σκόρδου, πρόσθεσέ τες στο γιαούρτι και ανακάτεψε καλά.

2. Γέμισε ένα μεγάλο σκεύος με νερό (ως τα ¾ του). Βάλε μέσα λίγο αλάτι και το ξίδι και άφησέ τα να βράσουν.

3. Χαμήλωσε κατόπιν τη θερμοκρασία, σπάσε ένα αυγό σε ένα μικρό πιατάκι πρώτα και άφησέ το μετά να γλιστρήσει στο νερό προσεκτικά για να μη διαλυθεί (με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας π.χ.).

4. Μόλις το αβγό βράσει, το βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις να στραγγίξει, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσουν όλα τα αυγά. Τακτοποίησε κατόπιν τα βρασμένα αυγά σε μια πιατέλα και σκέπασέ τα με το γιαούρτι.

5. Ζέστανε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ώσπου να αφρίσει. Το βγάζεις έπειτα από τη φωτιά και προσθέτεις το κόκκινο πιπέρι.

6. Ρίξε πάνω στο γιαούρτι και τα αυγά το μείγμα του βουτύρου και του κόκκινου πιπεριού και σερβίρισε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...