Φτιάξε γαυράκο


Το τιμημένο αφρόψαρο στον φούρνο σου... Μιλάμε για γκράντε ουζομεζέ!

Ο γευστικότατος γαύρος δεν χρειάζεται συστάσεις, οι ουζοκατανύξεις σου τον ξέρουν καλά!

Αυτό που δεν ξέρεις ενδεχομένως καλά είναι ότι μπορείς να τον φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου. Φούρνο έχεις φαντάζομαι. Ε, φτιάξε λοιπόν γαύρο στον φούρνο και θα με θυμηθείς...

Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
  • 1/4 του κιλού γαύρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • λίγο μαϊντανό
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή μουστάρδα
  • 1/4 μιας πράσινης πιπεριάς
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πώς τον κάνεις

1. Καθάρισε καλά τον γαύρο και άπλωσέ τον σε ένα ταψί.
2. Χτύπα στο multi τα υπόλοιπα υλικά.
3. Ρίξε το μείγμα πάνω στον γαύρο.
4. Ψήσε σε χαμηλή φωτιά (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.
Απόλαυσέ τον με ουζάκι...

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...