Πού πάει ο χρόνος όταν φεύγει…

0

κάθε χρόνος θα είναι ίδιος και απαράλλαχτος με τον προηγούμενο...

Λίγο πριν από κάθε Πρωτοχρονιά τι απολογισμό να κάνεις; Πάει ο παλιός ο χρόνος… Πάντα έτσι τον αποχαιρετούσαμε, όταν είναι ηλικιωμένος πια, με μακριά γενειάδα και άσπρα μαλλιά και πρέπει να φύγει για να έρθει ο επόμενος, ο νέος, ο γεμάτος υποσχέσεις και όνειρα και νέες αποφάσεις για το μέλλον… Όλα αυτά που δεν κάναμε μέσα στον προηγούμενο.

Όχι μόνο δημιουργήσαμε τον χρόνο που δεν υπάρχει στο σύμπαν όπως τον ξέρουμε εμείς, αλλά του δώσαμε και ανθρώπινη μορφή και υπόσταση. Τον έχουμε απέναντι μας και άλλοτε τον παρακαλάμε να μην περάσει και χάσουμε ό, τι όμορφο μπορεί να είμαστε και να έχουμε και άλλοτε τον διώχνουμε, εκλιπαρώντας τον να πάρει φεύγοντας μαζί του οποιοδήποτε άσχημο γεγονός ή ανάμνηση κακιά.

Ο χρόνος κυλάει γρήγορα, κυλάει αργά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι φεύγει και κάπου πάει. Όσο πιο έντονα όμως ζεις στο τώρα, όσο πιο έντονα, αρνητικά ή θετικά βιώνεις την κάθε στιγμή, τόσο πιο πολύ τον νιώθεις να εγκλωβίζεται σ’ ένα αέναο παρόν.

Έτος 2015, σε μια πολυπαθούσα Ελλάδα που κανείς μας δεν είχε ονειρευτεί έτσι, πριν από πέντε ή δέκα χρόνια.

Τα πράγματα άλλαξαν και όλα προσαρμόστηκαν σε μια νέα πραγματικότητα και μαζί προσαρμοστήκαμε κι εμείς, αλλάξαμε απόψεις και τρόπο ζωής, μάθαμε να έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες και να εκτιμάμε αλλιώς την καθημερινότητα μας. Να κοιτάμε και λίγο δίπλα μας, προτού προσπεράσουμε βιαστικά και παρασύρουμε όποιον να’ ναι στο πέρασμα μας.

Εξέλιξη είναι να προσαρμόζεσαι και να προσπαθείς να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα, μέσα από τις αντιξοότητες, αλλά και να αγωνίζεσαι, να μη μένεις απαθής, να αντιδράς και να κάνεις ό, τι μπορείς για να πας αντίθετα σε όλα τα κακώς κείμενα που άλλοι έγραψαν για σένα.

Αν δεις μια αδικία, μίλησε, μην αδιαφορήσεις, κάνε κάτι και ό, τι βγει. Αν διαπιστώσεις μια απάτη, διεκδίκησε το δίκιο σου και το δίκιο του άλλου. Αν κάποιος χρειαστεί βοήθεια και μπορείς να την προσφέρεις, κάνε το χωρίς να διστάσεις. Αν χρειαστείς εσύ βοήθεια, ζήτησε το, μη ντραπείς, όλο και κάτι θετικό μπορεί να συμβεί, όλο και κάποιος μπορεί να σταθεί στο πλάι σου. Αν θελήσεις να αγωνιστείς για κάτι, βάλτο στο μυαλό σου και ως δια μαγείας θα σου έρθει κάποια καλή ιδέα και ίσως βρεις τον τρόπο να το πραγματοποιήσεις.

Και αν τα κάνεις όλα αυτά, θα αρχίσουν να επηρεάζονται και οι γύρω σου και θα ενεργούν ανάλογα. Και τότε ίσως κάτι αλλάξει πραγματικά προς το καλύτερο.

Μπορεί να είναι δύσκολο και το 2016, αλλά ας είναι τουλάχιστον μια ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη ο καθένας ξεχωριστά για τις πράξεις και την ύπαρξη μας, με νέες αξίες, ξεσκονισμένες από καθετί παλιό και αλλοτριωμένο.

Αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν θα αλλάξει και τίποτα γύρω μας… Και κάθε χρόνος θα είναι ίδιος και απαράλλαχτος με τον προηγούμενο και θα ευχόμαστε να φύγει και αυτός όσο πιο γρήγορα γίνεται…

Μαρκέλλα Καζαμία

kissmygrass
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top