Η ελευθερία της ψυχής είναι … ευτυχία!

0

να στηθείς απέναντι από τον καθρέφτη και ν’ ακούσεις μονάχα. …ΕΣΕΝΑ!

Και να που φτάσαμε και πάλι στο… τέλος!
Αυτό το «τέλος» που για κάποιο λόγο πάντα θα υποδηλώνει και θα είναι το έναυσμα για μια καινούρια αρχή!
Ποτέ άλλοτε ένα «τέλος» δεν είχε μαζεμένη μέσα του τόση ελπίδα.
Κι ο χρόνος, αυτός ο παιχνιδιάρης κύριος – που άλλοτε τρέχει σαν το νερό κάνοντας μας να τον κυνηγάμε κι άλλοτε μας παιδεύει και δε λέει να κουνηθεί από τη θέση του σαν κακομαθημένο παιδί – αρχίζει να μετρά αντίστροφα και να γελά.
Τικ-Τοκ, Τικ-τοκ, Τικ-τοκ !!!

Μια μονάχα ημέρα… λίγες μονάχα ώρες μας χωρίζουν από την αλλαγή!
Κάθε στροφή του δείκτη, κάθε μικρό ανεπαίσθητο «Τικ-τοκ» αποζητά επιτακτικά να μετρήσει και να αναμετρηθεί για μια ακόμη φορά… για μία ακόμη χρονιά!
Σε προτρέπει να κάνεις μια άνιση μάχη. Με τον δυσκολότερο αντίπαλο που θα μπορούσες να έχεις. Τον ίδιο σου τον εαυτό!
Τον εαυτό που απαιτεί να κοιμίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος, να κάνει ανακωχή με τις σκιές του παρόντος και ελπίζει να αναγεννηθεί στο φως που κυοφορεί το μέλλον.

Και ενώ ο χρόνος σου συνεχίζει να τρέχει, η άμμος που αναλογεί στις σκέψεις σου και τις καθοδήγει να μπουν στην σειρά πριν έρθει η ελπιδοφόρα νέα χρονιά , επιμένει να ξεγλιστρά με μεγάλη μαεστρία.
Οι στιγμές σου! Οι πολύτιμες στιγμές σου χάνονται. Εξανεμίζονται! Δίνουν τη θέση τους σε σκιές που ζητούν λύτρωση.
Και τα λάθη;
Αυτά ντε, που απόψε θα στοιχειώσουν το μυαλό σου στα πλαίσια της αναμέτρησης; Θα υποσχεθείς να μην τα ξανακάνεις αυτά τα ίδια λάθη;

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί… ένας καθρέφτης…ένα ήσυχο δωμάτιο και τα λάθη σου, λοιπόν, για απόψε. Κι ας είναι το σπίτι φωταγωγημένο με χιλιάδες λαμπιόνια. Κι ας ακούγονται χαρούμενες φωνές από παντού. Εσύ αυτή τη φορά, λίγες ώρες πριν έρθει η νέα χρονιά θες να στηθείς απέναντι από τον καθρέφτη και ν’ ακούσεις μονάχα. …ΕΣΕΝΑ! Αφουγκράζεσαι και αποζητάς τον ψίθυρο των «θέλω» σου απαιτώντας να γίνουν φωνή δυνατή που θα ακουστεί και πέρα από εσένα. Σου το χρωστάς στο κάτω κάτω! Σου τη χρωστάς αυτή την αναμέτρηση, ρε γαμωτο!

Οι Ερινύες μοναδική σου συντροφιά περιμένουν να σε καταδικάσουν για πράγματα που θα μπορούσες, που θα έπρεπε να είχες κάνεις διαφορετικά. Αποφάσεις που πήρες ή που δεν έπρεπε να πάρεις! Όλα ήταν ένα μεγάλο λάθος. Και είσαι έτοιμος να υποσχεθείς πως δεν θα το ξανακάνεις, πως θα είσαι πιο προσεκτικός με τις σχέσεις σου, με τις αποφάσεις σου με τη ζωή σου γενικά. Γιατί μεγάλωσες πια. Γιατί έπαθες και έμαθες!
Και εκεί που ετοιμάζεσαι να απαρνηθείς το παρελθόν με την υπόσχεση της διαγραφής και μη επανάληψης προηγούμενων λανθασμένων αποφάσεων σκάει μύτη ο … εγωισμός σου.
Γιατί φίλε μου να μην ξανακάνεις λάθη; Όλα λάθος πρέπει να τα κάνεις!
ΌΛΑ!!!!

Ποιος θα είναι εκείνος που θα κρίνει και θα καταδικάσει λάθη σου; Ποιος είναι ο αλάνθαστος, ο ακέραιος ,ο αναμάρτητος που θα υποδείξει σε εσένα το σωστό;
Θες να σου πω ένα μυστικό; Αυτός- ναι ο φίλος αυτός που είναι υπόδειγμα προς μίμηση- είναι που έχει κάνει τα περισσότερα λάθη.

Αλλά δεν ξέρει την αλήθεια που εσύ μόλις ανακάλυψες. Δεν ξέρει πως τα λάθη σε κάνουν σοφότερο και σε διδάσκουν όχι να μην τα ξανακάνεις αλλά να κάνεις κι άλλα πολλά γιατί έτσι μονάχα θα μάθεις περισσότερα!
Τις ημέρες, λοιπόν, ετούτες -αυτές που είναι πριν το «τέλος»- όλοι δίνουν ευχές κοινότυπες. .. υγεία, χαρά, καλή χρονιά και ευτυχία. Εγώ θα δώσω μια ευχή αλλιώτικη για να πρωτοτυπήσω!
Εύχομαι από καρδιάς να μπορέσει ο καθένας από εμάς να βρει τον χαμένο του εαυτό, να ξεφύγει από τις σκιές που τον ακολουθούν και να αποτινάξει τις σκέψεις που τον βαραίνουν. Να σπάσει τα δεσμά που τον καθηλώνουν στην ακινησία, να απαρνηθεί την αναλγησία, να καταφέρει επιτέλους να πετάξει, να νιώσει ελεύθερος και να κάνει πολλά πολλά λάθη!
Γιατί το πέταγμα της σκέψης και η ελευθερία της ψυχής μας είναι … ευτυχία!

Νίτσα Μανωλά

kissmygrass
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top