Οι φιλίες που κρατάνε για μια ζωή!

0

Γιατί έτσι μαθαίνεις, έτσι μεγαλώνεις κι έτσι αναγνωρίζεις...

Κάθε φορά επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Ή έστω μία παρόμοια. Ίδιο μοτίβο με διαφορετικά πρόσωπα.

Πρώτη μέρα στην αίθουσα του νηπιαγωγείου. Κοιτάζεις αριστερά και δεξιά για να εντοπίσεις το κοριτσάκι που θα κάνετε παρέα στο διάλειμμα. Το κοριτσάκι που θα φάει τις μισές σου καραμέλες γιατί έγινε η καλύτερή σου φίλη και θα της χαρίσεις ένα μεγάλο χαμόγελο τη μέρα που θα έρθει στο σχολείο φορώντας μία κόκκινη κορδέλα στα μαλλιά, ίδια με τη δική σου.

Πρώτη μέρα στο γυμνάσιο. Διαλέγεις θρανίο, μαζί και τη διπλανή σου για όλη τη σχολική χρονιά. Είναι εκείνη που σου φέρνει mp3 με τα αγαπημένα σου τραγούδια και θα κάνει τα ίδια σκισίματα στο τζιν της για να μοιάζετε σαν δίδυμες. Φυσικά, προτιμάτε και το ίδιο κούρεμα. Αφέλειες εσύ, αφέλειες κι εκείνη. Καρέ εκείνη, καρέ κι εσύ.

Πρώτη μέρα στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου. Όσο μεγαλώνει η αίθουσα, τόσο μεγαλώνει και το άγχος σου. Αλλά το κλικ γίνεται. Κι αν δεν είναι η πρώτη που θα σου μιλήσει θα είναι σίγουρα η δεύτερη που θα γελάσει με το τεράστιο φουσκωτό μπουφάν σου και θα πάρει μαζί σου το λεωφορείο για να επιστρέψετε σπίτι.

Πρώτη μέρα στο γραφείο. Μπαίνεις δειλά και κάθεσαι στο άδειο γραφείο. Και οι ώρες περνούν και έρχεται το κορίτσι που σου χαρίζει μερικά από τα post-its του και σου προσφέρει ένα κομμάτι από το σοκολατένιο κέικ που έφερε στο τάπερ.

Αυτές είναι οι φιλίες που κάπως έτσι ξεκινούν και άλλοτε κρατάνε για μια ζωή ή χάνονται μέσα στα χρόνια γιατί αλλάζουν οι χαρακτήρες, οι συνήθειες, τα γούστα και οι προτεραιότητες. Και είναι και άλλες φιλίες που γεννιούνται τυχαία. Στο ίδιο ταξί, στην ίδια καφετέρια, στην ίδια βιβλιοθήκη, στην ίδια παρέα. Και είναι κι αυτές δυνατές, καμιά φορά πιο δυνατές από τις άλλες.

Και πάντα έχεις τον φόβο μην τις χάσεις. Μη γίνει κάτι και πληγωθείς. Ή μήπως πληγώσεις. Αλλά αυτό, ίσως, έχει αξία. Γιατί έτσι μαθαίνεις, έτσι μεγαλώνεις κι έτσι αναγνωρίζεις τις πιο σημαντικές.

Κοίταξε δίπλα σου, λοιπόν, και σίγουρα θα αναγνωρίσεις τις παρακάτω φίλες. Η καθεμία έχει τον τρόπο της να σε κάνει να νιώθεις μοναδική.

1. Η φίλη που θα σε καταλάβει με μια μόνο ματιά.
Δεν χρειάζεται να πεις ούτε λέξη για να καταλάβει ότι δεν είσαι καλά. Ούτε κι εκείνη.

2. Η φίλη που θα δεις μετά από καιρό αλλά όλα θα μοιάζουν ίδια με την τελευταία φορά.
Δεν βρίσκεστε συχνά γιατί έχετε διαφορετικά προγράμματα ή μένετε πολύ μακριά η μία από την άλλη. Κάθε φορά όμως που κανονίζετε για καφέ, ποτό ή φαγητό, δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα. Θα μιλήσετε για ώρες και δεν θα υπάρχει ούτε λεπτό αμηχανίας.

3. Η φίλη με την οποία θα πάτε στα πιο in σημεία της πόλης και θα γλεντήσετε μέχρι το πρωί.
Θα σε πάρει τηλέφωνο την πιο άσχετη στιγμή της μέρας και θα σου προτείνει να βγείτε παρέα. Είναι η ίδια που επιμένει μέχρι να δεχτείς. Και κάθε φορά θα σκεφτείς πως τελικά είχε δίκιο και περάσατε τέλεια για μία ακόμη φορά.

4. Η φίλη-μάνα.
Θα σου στείλει στο mail σου τις πιο light συνταγές όταν ξέρει πως κάνεις διατροφή και θα σου φέρει ζακέτα ή πουλόβερ όταν είστε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και κάνει λίγη ψύχρα -πριν πεις ότι κρυώνεις. Σε αγαπάει και σε νοιάζεται. Γι΄ αυτό υπάρχουν και φορές που σε εκνευρίζει πολύ με την υπερπροστατευτικότητά της.

5. Ο κολλητός φίλος που δεν παρεξηγείται ποτέ.
Είναι ειδική κατηγορία οι φίλοι-αγόρια, αλλά υπάρχουν και σε προσέχουν πολύ. Και το καλύτερο είναι πως δύσκολα παρεξηγούνται όταν τους ξεχάσεις ή προτιμήσεις να βγεις με το αγόρι σου, το οποίο εννοείται ότι δεν ζηλεύει τον κολλητό σου ποτέ!

kathimerini
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top