Πένες Μπολονέζ με λαχανικά στο φούρνο

0

Απολαύστε το…

Υλικά

• 600 γρ. κιμά ανάμεικτο χοιρινό & μοσχαρίσιο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. ανάμεικτα κανέλα και γαρύφαλο
• 100 γρ. ψικοκομμένη μελιτζάνα
• 1 κολοκύθι τριμμένο
• 2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
• 500 γρ. ντοματοχυμό συμπηκνωμένο
• 3 φλ. πένες
• 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
• 2 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα
• αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί 22 εκ. πλάτους και 6 εκ. βάθους.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3′-4′. Προσθέτετε το κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να “σπάσει” για 8 λεπτά περίπου ακόμα, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο, το κανελογαρύφαλο, τις μελιτζάνες τα κολοκυράκια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

3. Προσθέτετε το ντοματοχυμό και το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη, και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15′ μέχρι να “πιεί” τα υγρά της και πήξει.

4. Εν τω μεταξύ βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε το μείγμα του κιμά, το μισό τυρί, το μαϊντανό, πασπαλίζετε με το πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

5. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και το αφήνετε για 20′ περίπου μέχρι να ροδίσει το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 20′ να “σταθεί” και σερβίρετε με σαλάτα.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top