Πίτα του βοσκού

0

Εύκολη και εντυπωσιακή...

Συστατικά
  • 1 κιλό κιμάς χοιρινός
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σέλερι
  • 150-200 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβο βοδινό
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 330 ml μαύρη μπύρα
  • 200 γρ. αρακά
  • πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά. 
  4. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  5. Σβήνουμε με την μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και τον αρακά. 
  6. Αφήνουμε να βράσει, μέχρι να στεγνώσει.
  7. Τέλος, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο.
  8. Βάζουμε τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω βάζουμε τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει σε γραμμές με τη βοήθεια του κορνέ.
  9. Ψήνουμε στο γκριλ, στους 200-220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
akispetretzikis
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top