Γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο


Μια εύκολη και απλή συνταγή για ένα πεντανόστιμο όσπριο.

Υλικά συνταγής
  • 1/2 κιλό γίγαντες
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής
  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο χλιαρό νερό. Την επομένη στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε κοχλαστό νερό [που θα σκεπάζει τους γίγαντες] ξαφρίζοντάς τους στην αρχή, για 45 λεπτά. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
  2. Κόβουμε το λουκάνικο σε φετούλες. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τα σκόρδα για 5′ περίπου σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε και τις φέτες λουκάνικου και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό με τη ζάχαρη, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
  4. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και περιχύνουμε τους γίγαντες που ήδη έχουμε βάλει σε ταψί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά περίπου.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...