Γιουβαρλάκια με γιαούρτι και αρωματικά

0

Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή...

Συστατικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • φλούδες λεμονιού
  • 1 - 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. άνηθο
  • λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  1. Ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια μας ανακατεύοντας το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, τον κιμά και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, 2 κ.γ. αλάτι και αρκετό πιπέρι.
  2. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  3. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και 3 - 4 φλούδες από ένα λεμόνι.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ζωμό κότας και καλύπτουμε με νερό τα γιουβαρλάκια μας (περίπου 2 δάχτυπα πιο πάνω από τα γιουβαρλάκια).
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα το μέγεθός τους.
  6. Αφού βράσουν, βάζουμε 3 κ.σ. από το ζωμό που έχουν βγάλει τα γιουβαρλάκια μας σε ένα μπολ.
  7. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το ζουμί πίσω στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια μαζί με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια σε μπολ μαζί με το νόστιμο ζουμάκι και ψιλοκομμένο δυόσμο.
akispetretzikis
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top