Πρασοτηγανιά


Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα η σπεσιαλιτέ είναι ό,τι μαγειρεύεται με πράσο.

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη
  • 1 κιλό πράσα κομμένα σε σε ροδέλες
  • 750 γραμμάρια χοιρινού με λίπος κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα.
  2. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
  3. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε κρασί ή νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτουν το κρέας.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
  7. Ελέγχουμε τα υγρά στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.
  8. Περίπου 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...