Οι αργίες του 2016

0

επτά τριήμερα και ένα τετραήμερο!

…και λίγο πριν ξεκινήσει η άδεια των Χριστουγέννων, η Εύη μου πετάει την φοβερή της ιδέα: "Εσύ που τα ξέρεις, δεν γράφεις ένα κομμάτι για τα σημαντικότερα γεγονότα του 2015;" Τι να της πεις τώρα… πως 350 ημέρες του χρόνου γράφεις και εκφωνείς ειδήσεις, διαβάζεις για τα ρημάδια τα capital controls που μπήκαν στη ζωή μας, τις συνήθειες του Βαρουφάκη, τον ISIS και δεν μπορείς να χωνέψεις πως ο Τσίπρας και ο Ολυμπιακός δεν "χάνουν" με τίποτα; Όχι, δεν γίνεται και στις διακοπές να το περάσω αυτό! Θα σκεφτώ κάτι ελαφρώς πιο ευχάριστο.

Λοιπόν η χρονιά που φεύγει αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα σε όλους μας… ας ελπίσουμε σε ένα λίιιιγο καλύτερο 2016. Θέλετε μία ευχάριστη είδηση; Η νέα χρονιά περιλαμβάνει επτά τριήμερα & ένα τετραήμερο! Θα μου πείτε οι μισοί δεν έχουμε δουλειά και όσοι έχουμε δεν μας μένουν ευρώ ούτε για να πάρουμε το ΚΤΕΛ για το Ζούμπερι. Πάντως το ημερολόγιο -αυτό το δίσεκτο έτος- θα κάνει ότι μπορεί!

Ξεκινάμε;

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016: Ορίστε το πρώτο 3ημεράκι με το «καλημέρα». Αν σκεφτούμε μάλιστα πως η 2η μέρα της Πρωτοχρονιάς (σε αντίθεση με των Χριστουγέννων) είναι εργάσιμη, η χρονιά ξεκινάει μοναδικά!

ΦΩΤΑ
Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016: Τα Φώτα πέφτουν στη μέση του πενθημέρου, έτσι για να μην μας πέσει βαριά η πρώτη εργάσιμη εβδομάδα του νέου χρόνου.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016: Το επόμενο 3ήμερο έρχεται στα μέσα του Μάρτη και αν υπολογίσει κανείς πως ο καιρός μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη ήταν ανοιξιάτικος, μάλλον θα πετάξουμε χαρταετό με χιόνι. Ας είναι…

25η ΜΑΡΤΙΟΥ
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016: Από παιδί ήξερα πως «ότι μέρα πέφτει 25η Μαρτίου, ίδια πέφτει και 28η Οκτωβρίου». Συνεπώς, σημειώστε δύο ωραιότατα τριημεράκια.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Παρασκευή 29 Απριλίου 2016: Ορίστε και το τετραήμερο. Μην αρχίσετε την κλάψα για τα περί Πρωτομαγιάς (Το Πάσχα γιορτάζεται φέτος 1/5), γιατί δεν σας είδα καμία χρονιά σε σχετική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας!

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016: Του Αγίου Πνεύματος ήταν κάποτε η αργία των εκπαιδευτικών και των δημοσιογράφων (για τους δεύτερους δεν κατάλαβα ποτέ γιατί). Τα χρόνια πέρασαν και η αργία «αγαπήθηκε» σχεδόν από όλους μας.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016: Μέχρι και η Παναγίτσα έβαλε το χεράκι της φέτος. Για όσους βρίσκονται Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα, ένα τριήμερο είναι «όαση δροσιάς».

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016: Τα είπαμε παραπάνω… μην λέμε τα ίδια!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016: Θα μπορούσε να καλύτερα τα πράγματα, αλλά δε θα τα χαλάσουμε στα τελειώματα…

Καλή χρονιά!

Γιώργος Βράτσος

enlefko
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top