Ριγκατόνι με σαλάμι και τυριά στο φούρνο

0

θα απολαύσουν οι μεγάλοι και θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά.

Μια εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο, πιάτο για το καθημερινό τραπέζι που θα απολαύσουν οι μεγάλοι και θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά.


Υλικά συνταγής
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. σαλάμι κομμένα σε μικρούς κύβους (κατά προτίμηση Δανίας ή άλλο επιλογής σας)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 καρότο μικρό, τριμμένο
  • 800 γρ. (περίπου 6-8 τεμ.) μέτριες ντομάτες, χοντρο-κομμένες
  • 450 γρ. ριγκατόνι ζυμαρικό
  • 1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 220 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια (κατά προτίμηση bocconcini) σε φέτες
  • 1/4 φλ. τυρί παρμεζάνα ψιλοκομμένη
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 βαθμούς στον αέρα. 
  2. Βράζετε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  3. Όταν είναι έτοιμα, κρατάτε 1/4 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σαλάμι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 3 λ. 
  5. Βγάζετε το σαλάμι από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
  6. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. 
  7. Προσθέτετε το σκόρδο, το θυμάρι, τη δάφνη και το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λ.
  8. Προσθέτετε τις χοντροκομένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε σε μέτρια προς χαμηλή τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 12-14 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και αρχίσει να πήζει η σάλτσα. 
  9. Προσθέτετε τα κομμάτια σαλαμιού και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λ ακόμα.
  10. Ρίχνετε το στραγγισμένο ριγκατόνι μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτετε το βασιλικό και το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύετε και τα ρίχνετε αμέσως σε ένα λαδωμένο πυρίμοχο σκεύος.
  11. Πασπαλίζετε τα τυριά σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ ή μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί. 
  12. Σερβίρετε με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και το απολαμβάνετε.
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top