Η πιο νόστιμη και εύκολη καρμπονάρα χωρίς αβγά


και έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Η απόλυτη μακαρονάδα σε 30΄χωρίς αβγά με κρέμα γάλακτος, για μας που είμαστε μακαρονάδες.

Υλικά

• 1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
• 300 γρ. τυριά τριμμένα γραβιέρα, γκούντα, παρμεζάνα
• 200 γρ. μπέϊκον χονδροκομμένo
• 1/2 φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια *
• 1 κ.σ. μαργαρίνη
• Αλάτι χονδρό
• 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα [με 1 κ.σ. χονδρό αλάτι] νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες για το χρόνο βρασίματος του παρασκευαστή τους. Φροντίζουμε να τα βράσουμε «αλ τέντε».
  2. Εν τω μεταξύ, όσο τα μακαρόνια βράζουν, βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι τη μαργαρίνη να λιώσει.
  3. Μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τα κομμένα κομμάτια μπέϊκον και τα σωτάρουμε χωρίς να κάνουν σκληρή κρούστα.
  4. Μόλις γίνουν τα μακαρόνια τα ρίχνουμε με πηρούνα – με τα υγρά τους- κατευθείαν από τη κατσαρόλα στο τηγάνι με το μπέϊκον και προσθέτουμε και το μισό φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.
  5. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μπέϊκον και προσθέτουμε τα τα τριμμένα τυριά.
  6. Προσθέτουμε τη κρέμα και ανακατεύουμε.
  7. Μόλις λιώσουν τα τυριά και ενσωματωθούν με τη κρέμα γάλακτος κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...