και έτοιμη σε λίγα λεπτά!
Η απόλυτη μακαρονάδα σε 30΄χωρίς αβγά με κρέμα γάλακτος, για μας που είμαστε μακαρονάδες.
Υλικά
• 1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
• 300 γρ. τυριά τριμμένα γραβιέρα, γκούντα, παρμεζάνα
• 200 γρ. μπέϊκον χονδροκομμένo
• 1/2 φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια *
• 1 κ.σ. μαργαρίνη
• Αλάτι χονδρό
• 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
sintayesΥλικά
• 1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
• 300 γρ. τυριά τριμμένα γραβιέρα, γκούντα, παρμεζάνα
• 200 γρ. μπέϊκον χονδροκομμένo
• 1/2 φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια *
• 1 κ.σ. μαργαρίνη
• Αλάτι χονδρό
• 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα [με 1 κ.σ. χονδρό αλάτι] νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες για το χρόνο βρασίματος του παρασκευαστή τους. Φροντίζουμε να τα βράσουμε «αλ τέντε».
- Εν τω μεταξύ, όσο τα μακαρόνια βράζουν, βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι τη μαργαρίνη να λιώσει.
- Μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τα κομμένα κομμάτια μπέϊκον και τα σωτάρουμε χωρίς να κάνουν σκληρή κρούστα.
- Μόλις γίνουν τα μακαρόνια τα ρίχνουμε με πηρούνα – με τα υγρά τους- κατευθείαν από τη κατσαρόλα στο τηγάνι με το μπέϊκον και προσθέτουμε και το μισό φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μπέϊκον και προσθέτουμε τα τα τριμμένα τυριά.
- Προσθέτουμε τη κρέμα και ανακατεύουμε.
- Μόλις λιώσουν τα τυριά και ενσωματωθούν με τη κρέμα γάλακτος κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.