Σουσαµόπιτα πλισέ

0

Νόστιμο και εναλλακτικό σιροπιαστό γλυκό που σερβίρεται και στις γιορτές.

Υλικά συνταγής

•450 γραμμ. φύλλα «Κιχί» alfa
•1 φλ. βούτυρο

Για τη γέµιση

•1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•3 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
•1 φλ. φρυγανιά
•2 κ.σ. κανέλα
•1 φλ. σουσάμι καβουρντισμένο

Για το σιρόπι

•2½ φλ. ζάχαρη
•2 φλ. τσαγιού νερό
•2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
•1 ξυλάκι κανέλας
•1 φλούδα λεμόνι
•1/2 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης: την καρυδόψιχα, τη φρυγανιά, το σουσάμι, τη ζάχαρη και την κανέλα μ' ένα κουτάλι. Χρησιμοποιούμε ταψί για πίτα ρηχό (34 εκ.), απλώνουμε ένα ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια 2 κ.σ. γέμιση. Σουρώνουμε το φύλλο σε πλισέ (φυσαρμόνικα) και το βάζουμε στο ταψί. Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση, βάζοντας το ένα πλισέ φύλλο δίπλα στο άλλο, ώστε να γεμίσει όλο το ταψί. Χαράζουμε σε κομμάτια.

2. Ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο να κάψει και περιχύνουμε την πίτα ζεματίζοντάς την. Έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις και τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία σχάρα. Στη συνέχεια ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά.

3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5΄ όλα τα υλικά μαζί εκτός από το λεμόνι, το οποίο προσθέτουμε το τελευταίο λεπτό, ίσα για να πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

4. Μόλις βγάλουμε καυτή την πίτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Την αφήνουμε να το πιει, να κρυώσει καλά και μετά τη σερβίρουμε.

argiro
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top