η χειμωνιάτικη σουπίτσα...
Υλικά
maxistinkouzina- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
- 2 αυγά
- 1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κρασί λευκό
- 1/2 κ.γλ. δυόσμο ξερό
- 3 κ.γλ. αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για την σούπα
- 8-9 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 2 καρότα σε κυβάκια ή ροδέλες
- λίγο σέλινο
- ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 ζωμό φρέσκο λαχανικών
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα λαχανικά, τον ζωμό και λίγο λάδι (το υπόλοιπο θα το προσθέσουμε στο τέλος, να έχει κρατήσει όλες τις βιταμίνες του) να πάρουν βράση.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, τα αυγά, το κρεμμύδι, λάδι, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, κρασί και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε σαν καρύδι τα γιουβαρλάκια μας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας, με το νερό να βράζει, για να σφίξουν και να μην μας διαλύσουν.
- Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 40-50 λεπτά.
- Παίρνουμε ένα φλιτζάνι ζωμό από το υγρό της σούπας, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα, το αλεύρι και το λάδι, ανακατεύουμε καλά και το συμπληρώνουμε στην σούπα μας.
- Αφήνω να πάρει μία βράση και κλείνω την θερμοκρασία.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.