Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι


Η συνταγή για το λαχταριστό και αγαπημένο πιάτο

Υλικά
για 4-6 άτομα
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 500 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 250 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκιες ντομάτες ανάλογης ποσότητας
  • 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια.
  2. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  3. Τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Μετά ρίχνουμε το κρασί, τα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν μέχρι το χταπόδι να γίνει μαλακό για περίπου 30 λεπτά.
  5. Όταν βράσει το χταπόδι, συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Όταν το φαγητό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε με την κουτάλα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
  7. Ύστερα από 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
  8. Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι τρώγεται ζεστό ή κρύο.

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...