Ζαμπονοτυρόπιτα πλεκτή


Η διαφορετική όψη της νοστιμιάς.

Υλικά:
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 15 φέτες γκούντα κομμένες σε κυβάκια
  • 10 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
  • 10 φέτες μπέικον κομμένο σε κυβακια
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε το τυρί,το ζαμπόν,το μπέικον,την κρέμα γάλακτος και το μισό αυγό.
  2. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και επάνω ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
  3. Στο κέντρο ρίχνουμε την μισή γέμιση και με ένα μαχαίρι κόβουμε 8 λωρίδες απο την κάθε πλευρά.
  4. Παίρνουμε τις ακριανές λωρίδες και τις βάζουμε σε σχήμα οβάλ γύρω απο την γέμιση .
  5. Σταυρώνουμε τις υπόλοιπες λωρίδες μέχρι να κλείσει η ζαμπονοτυρόπιτα.
  6. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και την άλλη σφολιάτα.
  7. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
olgascuisine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...