Μελιτζάνες γεµιστές µε τας κεµπάπ

0

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο γεύμα.

Τσακώνικες μελιτζάνες, γεμιστές με μαλακό μοσχαράκι κε μπαπ για ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει εσάς, την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

Για τις μελιτζάνες:
  • 12 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 50 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • 4 μέτριες πιπεριές κέρατο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, σε στρογγυλές φέτες
  • αλάτι
Για τη γέμιση τας κεμπάπ:
  • 1/2 κιλό μοσχάρι κατά προτίμηση ποντίκι χωρίς κόκκαλο
  • 1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι, τριµµένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 80 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 300 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας αραιωμένος σε 500 ml ζεστό νερό
  • 1 φύλλο δάφνης, 1 κ.γ. δεντρολίβανο, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Για το τας κεμπάπ:
  1. Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους 1 – 1½ εκ.
  2. Βάζετε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  3. Μόλις κάψει ρίχνετε τους κύβους κρέατος και τους ψήνετε για 6 λ περίπου ανακατεύοντας μέχρι να μισοψηθούν. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σκόρδο και σιγοβράζετε για λίγο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  4. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, μετά από 2 περίπου λεπτά, ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο, τη πάπρικα και τον αραιωμένο πελτέ.
  5. Ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε ακόμα λίγο τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχετε αν απαιτείται νερό και προσθέτετε.
  7. 10 λ πριν αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε το φαγητό.
  8. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρετε από τη φωτιά.
Για τις μελιτζάνες:
  1. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσει το κρέας, ετοιμάζετε τις μελιτζάνες.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  3. Πλένετε, σκουπίζετε καλά τις μελιτζάνες, τις χαράζετε κατά µήκος βαθιά σε µία πλευρά µόνο, τις βάζετε σε µια λεκάνη µε αλατισµένο νερό και τις αφήνετε για 30΄.
  4. Μετά τις στύβετε, τις σκουπίζετε καλά και με ένα πινέλο τις λαδώνετε απ” όλες τις πλευρές.
  5. Λαδώνετε ένα µέτριο ταψί, τις απλώνετε µέσα µε τη σχισµή τους προς τα πάνω και τις ψήνετε για 10 – 15 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.
  6. Βγάζετε το ταψί και ανοίγρυε τη σχισµή κάθε µελιτζάνας ώστε να σχηµατιστεί µια µέτρια κοιλότητα στη σάρκα τους. Μοιράζετε το µείγµα του τας κεµπάπ µαζί µε σάλτσα.
  7. Σκεπάζετε τη γέµιση κάθε µελιτζάνας µε 1 – 2 φέτες ντοµάτας και 2 – 3 κοµµάτια πιπεριάς για να μη στεγνώσει η γέμιση.
  8. Τις ψήνετε για 20 – 30 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top