...για να περνάτε εσείς καλά και οι γύρω σας καλύτερα

0

Προσέξτε τον εαυτό σας

Θα μπορούσα να γράψω για οτιδήποτε άλλο σήμερα, αλλά έρχονται μέρες που μπουχτίζεις να αναμασάς πάλι τα ίδια και τα ίδια. Σήμερα λοιπόν, βάζω το πιο στραβοχυμένο χαμόγελο θετικής ενέργειας και παίρνω ρεπό από την γκρίνια μου.

Σήμερα φίλοι και φίλες (εδώ χρειάζεται μια πινελιά Βέφας Αλεξιάδου για πιο πλήρες αποτέλεσμα), θα μιλήσουμε για τον εαυτό μας.

Ναι, για το βασικό μας περιουσιακό στοιχείο που συνήθως το ταλαιπωρούμε περισσότερο απ’ όσο πρέπει και όσο χρειάζεται για χίλιους χαζούς λόγους. Γι’ αυτό λοιπόν, παιδιά (και αυτό σας το λέει άνθρωπος που αν το άγχος ήταν ένσημα, θα είχε στείλει καρτ ποστάλ από τις Μπαχάμες), κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και φροντίστε να περάσετε καλά. Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε μπλέξει: κακές εργασιακές συνθήκες, ακόμη και για δουλειές που είναι δικές μας, πίεση, στρες, οικονομική ασφυξία, και άλλα πολλά.

Όπως έλεγε και ένας φίλος μου που βρεθήκαμε χτες: «χαλαρά, ψηλέ, γιατί θα πάθουμε έμφραγμα στα 50 και δε θα έχουμε και λεφτά για την αποκλειστική.» Επειδή λοιπόν όντως η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά στα επόμενα χρόνια -και το σταυρό μας να κάνουμε αν δεν χειροτερέψει κιόλας-, χρειάζεται να πάρουμε μέτρα αυτοπροστασίας. Ας δούμε λοιπόν μερικές προτάσεις.

Κόψε την τηλεόραση. Λατρεμένοι πυροβολημένοι πολεόβιοι, πρεζάκια του καναπέ, σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβανοκασέλες, άρματα μάχης, πολεμικούς ελέφαντες και κάντε κάνα περίπατο να ξεθολώσει η κεφάλα σας. Δε λέμε να το ρίξετε στην προπόνηση, αλλά μια ωρίτσα μωρέ, λίγο να φύγει το αλάτι απ’ τις αρθρώσεις. Καλή ιδέα είναι να πάρετε και μουσικούλα μαζί, αλλά προσοχή: μην τερματίζετε την ένταση και σας πάρει κάνας άμπαλος οδηγός παραμάζωμα.

Μην έχετε τύψεις που δε δουλεύετε. Εννοώ ότι αν προκύψει μια αργία ή οτιδήποτε άλλο, μην την καίτε προσπαθώντας να σώσετε τον κόσμο. Αυτή τη δουλειά την κάνει συνήθως ο Μπάτμαν ή ο James Bond και με τόσες ταινίες που έχουν γυριστεί μάλλον την κάνουν και καλά. Χαλάρωσε, κοιμήσου λίγο παραπάνω, δες καμιά ταινία, διάβασε κάνα κόμικ, τέλος πάντων απέφευγε να κάνεις οτιδήποτε σχετίζεται με τη δουλειά. Θα δεις μεγάλη διαφορά.

Βρείτε μια ενασχόληση να δουλεύετε το μυαλό σας. Ζελές θα γίνει το άμοιρο από το κόλλημα στην οθόνη του pc. Δείτε παραστάσεις, ακούστε μουσική, συμμετέχετε σε κάποιο happening, πετάξτε γιαούρτια σε κάποιο βουλευτή. ‘Ωπα λάθος, αλλού πήγαινε.

Βρείτε χρόνο για καλό ποτό με καλούς φίλους και ποιοτική μουσική. Απλά κάντε το. Βγείτε ένα βράδυ και περάστε καλά. Όχι να γίνετε σαν παρατράγουδο της Πάνια. Δυο-τρία ποτά λέμε, χαλαρά, με τσιγάρο, καλή κουβέντα για να περάσει χαλαρά η ώρα. Μετά άμα πάτε να κανιβαλίσετε καμιά γυρόμπαλα, αυτό το αφήνω στην διακριτική σας ευχέρεια.

Μην πλακώνεστε να κάνετε κάποια χάρη. Εάν θεωρήσετε ότι χρονικά δε βγαίνετε, μη ζορίζεστε, πείτε απλά ότι δεν είστε σε θέση να ανταποκριθείτε.

Γενικά, προσέξτε τον εαυτό σας. Για να περνάτε εσείς καλά και οι γύρω σας καλύτερα.

Γράφει ο Παναγιώτης Ταμτάκος

mindthetrap
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top